TRIANONI EMLÉKÜLÉS – A Jobbik szerint fájó, hogy az MSZP nem vesz részt az ülésen

“Valahol fájó”, hogy az MSZP nem vesz részt a parlamenti emlékülésen – ezt mondta Vona Gábor, a Jobbik frakcióvezetője az ülés előtt néhány perccel.

Annak szerinte azonban lehet örülni, hogy egyáltalán megemlékezik a trianoni évfordulóról a szocialista párt.

Vona Gábor újságírók előtt elmondta, hogy pártja nagy sikernek tartja az emlékülést és saját sikerüket is felfedezni vélik benne. Mégpedig azért, mert eddig sosem volt hasonló megemlékezés az Országgyűlésben, azután azonban, hogy a Jobbik is bejutott, már döntöttek a megtartásáról. A frakcióvezető szerint azonban nem ez a Jobbik végső célja. Az lenne, hogy a közoktatási intézményekben is kötelező megemlékezés legyen az évforduló napján – reményeik szerint ezt a kormánypárt kezdeményezni is fogja. Amennyiben nem, akkor a Jobbik fog benyújtani erről szóló módosítási javaslatot.

A Jobbik frakcióvezetője az állampolgársági törvény módosításával kapcsolatban kifejtette, hogy véleményük szerint lehetőséget kell adni a határon túli magyaroknak is a választójoggal, hogy beleszólhassanak a magyar politikába.

Az emlékülésre egyébként Vona Gábor és a Jobbik képviselői minden honatya asztalára egy kis levél kíséretben egy angyalos címert tettek és azt kérték, hogy azt viselje mindenki.

– Független Hírügynökség –