Trianon-emlékművet avattak Kaposváron

Emlékművet avattak Kaposváron a trianoni békeszerződés aláírásának 90. évfordulóján.

Párkányi Raab Péter szobrát Szita Károly polgármester, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Melocco Miklós szobrász leplezte le a Berzsenyi parkban. Az ünnepségen több száz kaposvári vett részt.

Európában nincs még egy olyan nemzet, amelyet ekkora veszteség ért volna, mint bennünket – mondta az avatóünnepségen Szita Károly, Kaposvár polgármestere. Hozzátette: a nemzet, a magyar nép csodálatra méltó élni akarása, tehetsége, szorgalma és hite tartotta meg napjainkig magyarságunkat, hazánkat. Péntektől Kaposváron áll egy szobor, amely több mint egy köztéri emlékmű. Eget és földet összekötő jel – fogalmazott a polgármester.

A trianoni emlékműsoron beszédet mondott Semjén Zsolt is. A miniszterelnök-helyettes kijelentette: az új Országgyűlés az első munkanapján lehetővé tette a kettős állampolgárságot mindazoknak a környező országokban élő magyaroknak és leszármazottaiknak, akik a trianoni diktátum miatt veszítették el magyar állampolgárságukat. Semjén Zsolt szerint bárhol is húzzák meg a határokat, a magyar nemzet összetartozik.

– Független Hírügynökség –