Nagyvilág

2008.05.31. 09:05

Lezuhant az ejtőernyősök gépe

<p>Ejtőernyősökkel a fedélzetén lezuhant egy kisrepülőgép Spanyolország középső részén. A BBC információi szerint a repülőnek útközben leszakadt az egyik szárnya.</p>

A szerencsétlenségben legalább két ember halt meg, a gép pilótája, valamint az egyik ejtőernyős, aki a tragédia idején a másodpilóta helyén ült a gépben. Neki nem sikerült még idejében kiugrania a repülőből. A halálos áldozatokon kívül további Négy ejtőernyős sérült meg, ketten súlyosan. Öt ejtőernyős pedig sértetlenül úszta meg a

történteket.

A spanyol Efe hírügynökség szerint a Pilatus PC-6 -os repülőgép pénteken délután Toledo tartományban, Lillo városának repülőteréről szállt fel az ejtőernyősökkel. Útközben - egyelőre tisztázatlan okok miatt - leszakadt a repülő egyik szárnya. A gép végül helyi idő szerint röviddel délután négy óra előtt zuhant le Lillo város repülőterétől alig 3 kilométeres távolságban. Miután a földnek csapódott, a repülő kigyulladt.

A szerencsétlenség idején összesen kilenc ejtőernyős, köztük több külföldi állampolgár is tartózkodott a gép fedélzetén. Miután a gép szárnya leszakadt, az ugrók megpróbálták elhagyni a repülőt. Öten sérülés nélkül úszták meg a történteket. Négyen azonban sérüléseket szenvedtek, ketten közülük súlyosan megsebesültek. A sérülteket Alcazar de San Juan-ba szállították a La Mancha Centro nevű kórházba.

  • Nem sikerült a rekord
  • elszállt a lufikkal egy brazil pap
  • Lezuhant egy MIG-29-es
  • További hírek a nagyvilágból
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!