Nagyvilág

2016.12.11. 15:54

Amerikai elnökválasztás - Szakértő: nem valószínű, hogy az oroszok beavatkoztak volna Trump győzelme érdekében

Budapest - Horváth József biztonságpolitikai szakértő szerint nem valószínű, hogy az oroszok beavatkoztak volna Donald Trump győzelme érdekében.

Budapest - Horváth József biztonságpolitikai szakértő szerint nem valószínű, hogy az oroszok beavatkoztak volna Donald Trump győzelme érdekében.

A szakember vasárnap reggel az M1 aktuális csatornán mondta el véleményét azzal kapcsolatban, hogy az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) titkos jelentése szerint Oroszország Trump győzelme érdekében beavatkozott az amerikai elnökválasztásba.

Kevés az esélye, hogy egy hekkertámadás után ne legyenek azonnal jogi és diplomáciai következményei az ügynek - szögezte. Megjegyezte, egy ilyen ügy után valószínűleg azonnal felelősségre vonnák az elhárítás vezetőit, hiszen Amerikában nagyon komolyan veszik a kémkedést.

Az is beszédes, hogy az Egyesült Államokban működő tizenhét titkosszolgálat közül csak a CIA állította ezt, a többi szolgálat nem sorakozott fel mögötte - tette hozzá.

Látható, hogy az elnökválasztás eredményét a vesztes fél nehezen veszi tudomásul. "Inkább arra hajlok, hogy ennek a részeként kell tekintenünk ezt" - jelentette ki.

A The Washington Post című amerikai napilap pénteken írt arról, hogy az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) titkos jelentésében arra jutott: Oroszország Donald Trump győzelme érdekében avatkozott be az elnökválasztásba.

A hírszerzés több olyan személyt is azonosított, akik kapcsolatban állnak az orosz kormánnyal, és több ezer, a Demokrata Párt feltört szervereiről származó e-mailt adtak át a Wikileaks nevű kiszivárogtató portálnak. Erről a CIA zárt ajtók mögött tájékoztatta a szenátus néhány illetékes tagját.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!