HAON - PR cikk

2013.04.24. 08:19

Az idén először Nyíregyházán ! K Z Invest Kupa nappali rallysprint az autópiac területén...

A 2013 –as év bajnoki sorozatának 2. fordulója Nyíregyházán kerül megrendezésre.

A 2013 –as év bajnoki sorozatának 2. fordulója Nyíregyházán kerül megrendezésre.Az idén először Nyíregyházán  az amatőr autóverseny sorozat 2. fordulóját rendezik meg a Tokaji úti autó és nagybani piac területén Május 1.-én szerdán. 

 

Több évre visszamenőleg sikeres rendezvények házigazdája a Tokaji úti piac területe ,így az idén először május 1.-én szerdán 9.00 órai kezdettel ismét  versenyautók lepik el a piac területét a K Z Invest kupán.

 

A szervezők  a nézők részére egy igen látványos pályát fognak kialakítani ami egy pontról nézve is jól belátható lesz mindenki számára.  Az 1,2 km hosszú pályát minden versenyző minimum 3 alkalommal fogja teljesíteni amely három kör eredményből mindenkinek kizárólag a legjobb ideje határozza meg a végeredményt.

 

Látványban biztosan nem lesz hiány ugyanis több BMW és Lada leadta már a nevezését.

 

A versenyen maximálva van az induló létszáma 100 versenyzőben az idő korlátok miatt.

 

6 kategóriában értékelik a versenyzőket a díjátadáson ami a verseny végeztével szintén a helyszínen kerül lebonyolításra.

 

A kilátogató nézők a belépőjegyük mellé egy energiaitalt kapnak ajándékba illetve értékes nyeremények is gazdára fognak találni az est folyamán, köztük egy siklóernyőzés az NBV Travel jóvoltából.

 

Soós Szabolcs és Bereczki Norbert neve elég jó garancia arra ,hogy az idén egy jó hangulatú profin szervezett autóversenyt lásson a publikum.

 

A versenyre nevezők számát 100 indulóban maximálták a szervezők ,amire igen nagy az esély ugyanis a versenyzők körében ez a kiváló rendezvény nagyon sikeresnek számít.

 

A nézőkre is gondoltak a szervezők ,ugyanis több sztárpilótával folytatott egyeztetés is folyamatban van. Drifteseket és a rali elitjéből is várnak résztvevőket a szervezők.

 

A verseny biztosan minden időjárási körülmények között megrendezésre kerül.

 

 

Nevezni április 30. délig lehet a www.racing.hu weblapon ami a verseny hivatalos honlapja.

 

Jogosítvány és egy jól felkészített autó szükséges az induláshoz. A versenyzőket 7.00-tól várják a szervezők  a nézőket pedig 9.00.-tól. 9.30-tól rajtol a verseny ahol fotocellával történik az időmérés és percenként rajtolnak a versenyautók.

 

A verseny műsorvezetője Kőváry Barna lesz akit több autós műsorból és a versenypályákról már ismerhetnek az autósport szerelmesei.

 

A 2012 es évben 2 éjszakai versenyt bonyolítottak le a szervezők ami igen nagy visszhangot keltve igen sikeresnek volt mondható, az idei évben a május 1.i nappali rendezvényt majd június 1.-én éjszakai drift fogja követni illetve augusztusban egy éjszakai amatőr autóverseny ami szintén a bajnokság része lesz.

 

Az egész napos rendezvény igen látványos és pörgős lesz tehát aki kilátogat semmi esetre sem fog üres kézzel távozni mert minden belépőjegy mellé egy doboz energiaitalt adnak a szervezők. Büfé is lesz a helyszínen és egy igen népes mezőnyre lehet számítani mert már igen jól alakulnak a nevezések.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!