Tragédia egy nagyhegyesi telepen: a gázoló nem is vezethette volna balesetet okozó gépet

Halálos baleset egy nagyhegyesi telepen
Halálos baleset egy nagyhegyesi telepen - © Fotó: police.hu
Nagyhegyes – A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség miatt folytatott nyomozást.

A nyomozás adatai szerint V. János 2016. január 19-én 11 óra 5 perc körül egy nagyhegyesi telephelyen, egy emelőgéppel – rakodási munkálatok során – végzett tolatás közben elütötte az ott dolgozó 62 éves férfit. A sértett a baleset következtében olyan súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, hogy kórházba szállítását követő napon életét vesztette.

A rendőrök a nyomozás során megállapították, hogy a 64 éves férfi az általa vezetett géphez szükséges kezelői végzettséggel nem rendelkezett, valamint a gép működtetése során nem győződött meg arról, hogy annak hatósugarában és holtterében más személy tartózkodik-e. Az ügyben kirendelt igazságügyi munkavédelmi szakértő megállapította, hogy a rakodási munkálatok során a gyanúsított a munkavédelmi szabályokat figyelmen kívül hagyta és a baleset megelőzése érdekében szükséges intézkedéseket nem tette meg.

A rendőrség a balmazújvárosi férfival szemben folytatott nyomozást a napokban befejezte és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal a járási ügyészségnek megküldte.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –