Tragédia a 4-es elkerülőn: a vádlott képtelen feldolgozni az esetet

Akt.:
Tragédia a 4-es elkerülőn: a vádlott képtelen feldolgozni az esetet
© Fotó: Matey István
Debrecen – Hárman haltak meg egy közlekedési balesetben Bocskaikertnél; az ügy bírósági tárgyalása hétfőn kezdődött.

A vádirat ismertetésével indult tárgyalási nap, majd a vádlott kihallgatásával folytatta a bíróság. H. G. fenntartotta a nyomozati szakban tett vallomását, illetve válaszolt a kérdésekre is. Azt mondta, hogy felelősnek érzi magát, és bocsánatot kért, hozzátéve, hogy ő maga azóta sem tudta feldolgozni a balesetet. Vallomásában az szerepelt, hogy a fényszórók világításából úgy hitte, a másik autó átjön az ő sávjába, és rossz döntést hozott, amikor egy hirtelen manőverrel próbálta elkerülni a „vélt vagy valós veszélyhelyzetet”.

targyalasFotó: Matey István

A bíróság ezután a baleset két túlélőjét hallgatta meg tanúként. Mindketten azt mondták, hogy a vádlott autója „bekacsázott” eléjük, a sofőr villogott és kétszer rá is dudált, a másik autós valamennyit korrigált, de az ütközés már elkerülhetetlen volt. Minden pillanatok alatt történt, az autó vezetőjének szerintük sem fékezni, sem kormányozni nem volt ideje. A Debreceni Járásbíróság még két embert hallgatott ma ki, ők voltak azok, akik elsőként érkeztek a helyszínre.

A tárgyalás október 29-én folytatódik, a műszaki szakértő és az igazságügyi orvosszakértő meghallgatásával.

A vétlen sofőr is meghalt

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség vádirata szerint H. G. 2017. október 3-án, este borult időben, éjszakai fényviszonyok mellett 110-120 kilométeres sebességgel közlekedett Bocskaikert felől Debrecen irányába a 354-es számú úton. A vádlott „nagyfokú figyelmetlensége” folytán áttért a szemközti sávba és frontálisan ütközött egy Bocskaikert irányába, szabályosan közlekedő személygépkocsival. Az ütközésben a vétlen autó 20 éves vezetője, valamint a hátul ülő 23 és 41 éves utasai a helyszínen életüket vesztették. A vétlen autó másik két utasa életveszélyes, a vádlott 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. H. G. megszegte a KRESZ előzésre és kikerülésre vonatkozó közlekedési szabályait – tartalmazza a vádirat.

HBN


Debrecen/Nyíregyháza - Három ember veszítette életét Debrecen határában 2017. október 3-án, a hajdú-bihari rendőrök vádemelési javaslattal fejezték be a halálos kimenetelű közlekedési baleset vizsgálatát. A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya kettőnél több ember ...

Debrecen, Nyíregyháza - Megrázó részletekre derült fény azzal a balesettel kapcsolatban, amely múlt hét kedden történt Debrecen határában. A felismerhetetlenségig összeroncsolódott autóban öten utaztak, és közülük hárman életüket vesztették. A halálos áldozatok egyike a 23 éves Gina volt, akinek éde...