Trafikrablókat ítélhetnek el szerdán

Akt.:
Trafikrablókat ítélhetnek el szerdán
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen – A tinik Debrecenben, a Bem téren fenyegettek meg késsel egy eladót tavaly tavasszal.

Jogerős elítélhetik szerdán azt a két fiatalembert, akik 2015 áprilisában konyhakéssel, széklábbal próbáltak dohányboltot kirabolni a Bem téren. A debreceni B. Józsefet és K. Márkot – akik 18 évesek voltak a bűncselekmény idején – első fokon 9 év 6 hónap, illetve 7 év fegyházban letöltendő szabadságvesztéssel sújtotta a Debreceni Járásbíróság (előbbit különös visszaesőként).

Fotó: Derencsényi István Fotó: Derencsényi István ©

A felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének kísérlete miatt folyó per hétfői tárgyaláson a korábban beismerő vallomást tett vádlottak nem kívántak jelen lenni. A perbeszédek során az ügyész az elsőfokú bíróság ítéletének helybenhagyását indítványozta, a védők pedig fenntartották az enyhítés iránti fellebbezésüket. Szerdán határozathirdetés következik.

A nehéz anyagi körülmények között élő fiúk egy bográcsozás alkalmával döntöttek úgy, hogy rablással szereznek pénzt. Még azon az este a Bem térre vitették magukat egy mit sem sejtő autós ismerősükkel. Ő elhajtott, a vádlottak pedig a boltban a földre kényszerítették az alkalmazottat. Két rendőr azonban kiszúrta, amint maszkot húznak a trafikba lépéskor, utánuk mentek és elfogták őket.

HBN