Helyi közélet

2016.09.17. 12:50

Németh Szilárd: "én azt látom, hogy a közvélemény ma már nem becsapható"

Debrecen - Az alelnök szerint „agyament feltételezés”, hogy a Fidesz kampánya erősítheti a rasszizmust. Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke tartott lakossági fórumot kedd este Debrecenben a kényszerbetelepítésről. Három kérdést tettünk fel neki.

Debrecen - Az alelnök szerint „agyament feltételezés”, hogy a Fidesz kampánya erősítheti a rasszizmust.

Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke tartott lakossági fórumot kedd este Debrecenben a kényszerbetelepítésről. Három kérdést tettünk fel neki.

Véleménye szerint befolyásolhatja a magyarországi népszavazás a uniós tagállamokra vonatkozó kvótarendelkezést, amennyiben a voksolás eredményes és a többség nemmel szavaz?

Németh Szilárd: A kvótacsomagot nem fogják visszavonni, amíg ezek a „fejek” ott vannak, nekik a politikai létük függ ettől. Angela Merkel a mecklenburg-elő-pomerániai választásokon hihetetlen vereséget szenvedett, jobbról-balról megelőzték, de képtelen levonni a következtetéseket. Vagyis azt mondani, hogy ezután mást kell lépni. Kiáll, és azt mondja, folytatjuk… Csak mi, magyarok tudunk a magunk sorsáról dönteni. A népszavazási kérdésben benne van, le akarunk-e mondani arról a jogunkról, hogy mi határozzunk meg, kikkel éljünk együtt. Nem akarunk, mert látjuk annak az igen súlyos következményeit kulturális, szociális és közbiztonsági szinten.

Ön is osztja, hogy háttérhatalmak állnak a migráció mögött?

Németh Szilárd: Természetesen. Jól látszik, hogy Európa korábbi gyarmattartó tagállamai, a franciák, a belgák, a németek egyfajta lelkiismeret-furdalással küzdenek. Ez azonban így kudarcos politika. De több összetevője is van a bevándorlásnak. Nagyon komoly gazdasági elképzelések is állnak mögötte, megvan ennek a támogatói rétege. Sajnálattal kell mondani, hogy nemzetközi szinten a legnagyobb támogatója egy magyar, Soros György.

Erősítheti a kormány bevándorlásellenes kampánya a rasszizmust?

Németh Szilárd: Agyament feltételezés. Azok kiabálják ezt, akik Brüsszel politikáját kiszolgálják. Azt gondolják, hogy például a tévében mutatott képsorokkal sajnálatot lehet kelteni, így befolyásolva a közvéleményt. A magyar kormány a migránsokra mint áldozatokra tekint, attól függetlenül hogy valódi menekültek vagy illegális, gazdasági bevándorlók. Én azt látom, hogy a közvélemény ma már nem becsapható, és ezért nézek nagy bizakodással az októberi népszavazás felé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában