Bulvár, celeb

2008.03.27. 08:25

Carla-mánia Nagy-Britanniában

<p>Csak a Diana hercegnőt és Jackie Kennedyt övező mániához mérhető az, ahogy a brit sajtó foglalkozik a francia elnöknével.</p>

A férjével hivatalos állami látogatásra Nagy-Britanniába látogató Carla Bruni-Sarkozy a szigetország minden napilapjának címlapjára került elegáns, szürke Christian Dior ruhájában és a hozzá illő sapkában.

"Szívesen látjuk újra Sarkozy elnök úr - de csak ha hozza feleségét Carlát is" - írta szerkesztőségi cikkében a Daily Mirror csütörtöki száma. A lap, amely egy nappal korábban az elnökné jövő hónapban kalapács alá kerülő meztelen fotóját közölte, most "a sikk elnök asszonyáról" írt.

"Senki nem beszélt a kétoldalú kapcsolatokról, tökéletes szürke kosztümjében és aprócska kalapjában, csak Carla volt a téma. Elkaptam egy beszélgetést, amelyben vezető brit hivatalnokok arról csevegtek, hogy az új Jackie-t, Audrey Hepburnt vagy esetleg Dianát látják-e " - írta a cikkíró Robert Hartman.

Bár a "komolyabb" napilapok megemlékeztek a férjről Sarkozyről is, aki a brit parlamentben jelentette be, hogy növeli az Afganisztánba küldött francia katonák számát, a sztár akkor is az egykori szupermodell volt.

A brit sajtó viselkedését, a kezdődő Carla-mániát a legjobban a Daily Telegraph írásának cikke foglalja össze: "Sarkozy megpróbált elcsábítani minket, de inkább Carlát szeretjük."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!