Nagyvilág

2015.11.10. 11:48

A történelem 7 legdurvább kivégzési módszere (18+)

Elképzelni is nehéz, hogyan találhattak ki ilyen kegyetlen eljárásokat. 

Elképzelni is nehéz, hogyan találhattak ki ilyen kegyetlen eljárásokat. 

Alig több, mint ötven éve, hogy az Egyesült Királyágban eltörölték a halálbüntetést. 1964-ben Gwynne Evans és Peter Allen voltak az utolsó halálra ítéltek, a két embert felakasztották. Ugyanakkor az akasztás elég kíméletesnek tűnik a többi, a történelem során alkalmazott módszerek között.

1. A vérsas

Az eljárás során az elítélt hátát felvágták egy karddal, majd egyenként húzták a bordákat a testen kívülre, végül pedig kiemelték a tüdőt.


2. Elefánttaposás

Dél- valamint Dél-Kelet Ázsiában népszerű halálbüntetés volt, de  ez a gyakorlat a 19. században kihalt. A kivégzés úgy festett, hogy a betanított elefántok egyszerűen agyontaposták áldozatukat.


3. Fűrészelés

Az ősi Perzsiában a kivégzés során az áldozatot fejjel lefelé lógatták majd egyszerűen kettéfűrészelték a testet.


4. Ágyúlövés

A 18. század második felében Nagy-Britanniában a halálra ítéltet kikötözték egy ágyúhoz, majd elsütötték.


5. Ling Chi

Az ezer vágás általi halál. Ezt a barbár módszert a 19. század elejéig alkalmazták Kínában. Az eljárás során a testet lassan elkezdték késekkel darabolni, egészen addig, amíg az elítélt meg nem halt.


6. Élve főzés

VIII. Henrik uralkodása alatt jellemzően a gyilkosokat végezték ki azzal a módszerrel, hogy egy hatalmas bográcsban élve megfőzték őket.


7. Széttépés

A Német-Római Birodalomra jellemző kivégzési módszer. Az elítélt végtagjait egy-egy lóhoz kötötték, majd megindultak az állatokkal, az erő hatására pedig leszakadtak a végtagok. A testrészeket ezt követően körbemutatták a környező településeken, ezzel is megfélemlítve az ott élőket.

Forrás: metro.co.uk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!