Sport

2015.03.12. 13:08

Olasz és spanyol derbit is tartogat az EL-kínálat

Tovább robog az Európa Liga, csütörtökön kezdődnek a nyolcaddöntő első felvonásai.

Tovább robog az Európa Liga, csütörtökön kezdődnek a nyolcaddöntő első felvonásai.

A Fiorentina–AS Roma-mérkőzés több szempontból is érdekes lesz, egyrészt Vincenzo Montella, a lilák szakvezetője tíz éven keresztül rúgta a bőrt a Stadio Olimpicóban, másrészt az előző hónapban a violák Mario Gomez találatával parancsoltak megálljt a fővárosiak számára az Olasz Kupában. Ami a csapatösszetételt illeti, Montella nem számolhat a sérült Babacar–Rossi duóval kezdőcsapata összeállításakor. Rudi Garcia tanítványai nem játszanak életük formájában, mert a legutóbbi hat meccsükből ötször kényszerültek pontosztozkodásra a rómaiak.

Nincs kifogás

A Wolfsburg hazai környezetben fogadja Roberto Mancini Interét. Kevin de Bruyne, a német gárda kiváló formában lévő támadója felhívta csapattársai figyelmét, rázzák meg magukat, mert az olasz Internazionale ellen már nem írhatják a fáradtság számlájára az esetleges blamát. – Mindannyian azért imádkoztunk, hogy minél több mérkőzésen szerepelhessünk, így az elcsigázottság nem lehet majd ürügy – mondta a fiatal belga goal.com internetes portálnak.

Pikánsnak érkezik a Villarreal és a Sevilla ütközete, hiszen két spanyol alakulat méri össze az erejét. Az olasz Torino a Zenit otthonában vizitál, míg a Club Brugge a török Besiktast látja vendégül. Az Ajax az ukrán Dnipro otthonában biztosítaná be magát a visszavágó előtt. Az Everton–Dinamo Kijev meccs előreláthatólag sok izgalmat tartogat, de a jó erőkből álló Napoli számára is okozhat meglepetést az orosz Dinamo Mokszva.

HBN–DZST

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!