Tőzsér Dániel: óvatosságra lesz szükség

Akt.:
Tőzsér Dániel és társai már az idei szezonban is megmérkőztek a Vidivel
Tőzsér Dániel és társai már az idei szezonban is megmérkőztek a Vidivel - © Fotó: Kovács Péter
Debrecen – Tőzsér Dániel szerint fejben kell majd erősnek lennie a magyar bajnoknak.

Új helyszínen szeretne kedvező eredményt elérni a Vidi FC szerdán, a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező utolsó fordulójának első felvonásán. A székesfehérváriaknak a Pancho Aréna helyett immár Budapesten, a Groupama Arénában kell játszaniuk. Ha valakinek van fogalma arról, hogy mi várhat a Vidire a párharc során, az Tőzsér Dániel, aki annak idején két sikeres idényt töltött el a görög együttesnél.

Erősebb az Athén

– Csodálatos évek voltak, az volt az első igazán profi csapatom, kiváló körülmények, nagyszerű játékosok között fejlődhettem – tekintett vissza a rutinos középpályás. – Főleg a visszavágón kell majd a magyar pályákon ritkábban tapasztalható felfokozott hangulatra számítania a fehérvári együttesnek, de az AEK szurkolói idegenben is nagy számban elkísérik kedvenceiket, tehát már a szerdai találkozón is komoly támogatásban lesz része a görögöknek – figyelmeztet Tőzsér.

Az esélyeket nagyban befolyásolja, hogy a magyar bajnok milyen meccset tud játszani Budapesten, de Loki kapitánya szerint látni kell, hogy az Athén erősebb gárda.

A fehérváriak helyében hazai pályán is óvatos taktikával készülnék. A görögök nem fogják lenézni a Vidit, itt a Bajnokok Ligájáról van szó, ahol komoly összeget lehet keresni már azzal is, ha valaki bejut a csoportkörbe. Senki nem fogja megkockáztatni, hogy ekkora tétnél ne készüljön fel az ellenfeléből”

– hívta fel a figyelmet a rutinos középpályás.

Egy csoportkör természetesen plusz terhelést jelent a játékosoknak, kérdés ez mennyire hathat majd ki a magyar bajnokságra. Tőzsér szerint nem kérdés, hogy a csoportkörnek szinte csak pozitív hozadéka van.

Évente csoportkör

– Nem gondolom, hogy hátrányba kerülne a hazai porondon a Vidi, mert elég mély és erős a kerete ahhoz, hogy elbírja a fokozott igénybevételt. Ilyenkor fejben kell nagyon erősnek és összetartónak lennie a társaságnak, mert ugyanúgy oda kell tenni magad például egy Chelsea elleni hétközi daráló után a magyar bajnokikon is. Én azt mondom, annak kellene lennie a minimumnak, hogy évente legalább egy magyar klubcsapat bejut az Európa Ligába, de még jobb lenne, ha a BL-be, mert tapasztalatból mondhatom, fantasztikus érzés ott pályára lépni, ráadásul az igazán nagy csapatokkal, klasszisokkal ott lehet játszani.

Az első összecsapást szerdán 21 órától játsszák (Tv: M4 Sport), a visszavágóra jövő kedden kerül sor Athénban.

A párharc győztese a Bajnokok Ligája, vesztese az Európa-liga főtábláján szerepelhet ősszel.

MSz


Budapest - Nagyon nehéz mérkőzésre számít Marinosz Uzunidisz, az AEK Athén vezetőedzője a Vidi FC ellen a Bajnokok Ligája-selejtező negyedik fordulójának szerdai, első felvonásán. A szakember a görög csapat kedd esti sajtótájékoztatóján kiemelte: a székesfehérváriak az eddigi BL-találkozókon nagy...

Budapest - A kezdő sípszó előtt egyenlők az esélyek Marko Nikolic vezetőedző szerint, akinek csapata, a Vidi FC az AEK Athénnal találkozik a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező utolsó, negyedik fordulójában. "Boldog és büszke vagyok, hogy BL-meccset hoztunk Magyarországra. Az idény előtt volt egy...

Budapest - Új helyszínen és a nemzetközi tétmérkőzéseken 12 meccs óta veretlen AEK Athén ellen szeretne kedvező eredményt elérni a Vidi FC szerdán, a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező utolsó fordulójának első felvonásán. A székesfehérváriak - akik stadionjuk építése miatt két és f...