Továbbra is sok gondot okoznak a szabadtéri tüzek

Akt.:
Továbbra is sok gondot okoznak a szabadtéri tüzek
© Fotó: Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Hajdú-Bihar – Száraz gaz és nádas égett a megye temérdek pontján, mindemellett három nagyobb kiterjedésű területen is oltották a lángokat hétfőn a hajdú-bihari tűzoltók.

Hajnalban közel tíz hektáron égett az avar Mikepércs külterületén, a 47-es számú főút mellett. A debreceni hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a tüzet.

Hajdúböszörményben, a Nagy-Bocskai szőlő dűlőben ötszáz négyzetméteren lángolt a gaz. A helyi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat.

Nyírlugoson, a Nagy utcában kerti hulladék égett, a tűz átterjedt egy faszerkezetű tárolóra is. A nyíradonyi hivatásos tűzoltók avatkoztak be egy vízsugárral és kéziszerszámokkal.

Négyszáz négyzetméteren Debrecen külterületén is égett a gaz. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói vonultak, egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat.

Kora délután Konyár külterületén három hektáron lángolt a nádas és a száraz gaz. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók vonultak, akik kéziszerszámokkal és két vízsugárral oltották el a lángokat.

Trágyacsomó égett tegnap délután Hajdúböszörmény közelében. A lángokat a hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók oltották el a egy vízsugárral és kéziszerszámokkal.

Ötszáz négyzetméteren fiatal akácerdő aljnövényzete égett tegnap Hosszúpályiban, a Homok utca végében. A létavértesi önkormányzati tűzoltók kéziszerszámokkal végezték az oltást.

Újszentmargitán is tűz volt, ott egy hektáron égett a legelő. A lángokat az egyeki önkormányzati tűzoltók fékezték meg egy vízsugárral és kéziszerszámokkal.

Később Szakoly külterületén húsz hektáron lángolt a gaz. A szakolyi önkormányzati és nyíradonyi hivatásos tűzoltókat riasztották, négy vízsugárral és kéziszerszámokkal avatkoztak be.

Biharugra külterületén a magyar-román határsávtól száz méterre égett a kivágott nád. A komádi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral oltották el a tüzet.

Pocsajon, a Rákóczi utcában száz négyzetméteren lángolt a szerves trágya. A létavértesi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral avatkoztak be.

Nádudvar külterületén a csatornapart égett hatszáz méter hosszan. A püspökladányi hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

Este Debrecen és Hosszúpályi között egy fa az úttestre dőlt, és a fél útpályát elzárta. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói motoros láncfűrésszel távolították el a növényt – jelentette a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei szóvivője.

Az elmúlt 24 óra rendőri intézkedései

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság közlése szerint a rendőrök az elmúlt 24 órában 3 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amelyek közül 1 súlyos és 2 könnyű sérüléssel végződött. A szolgálatot ellátó állomány 6 személyt fogott el, akik közül 1 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, míg 5 főt a velük szemben érvényben lévő körözés alapján. A rendőrök 14 személyt állítottak elő, köztük 4 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 11 esetben történt.


Budapest - Ismét tűzgyújtási tilalom lép életbe a keleti országrészben kedden - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az MTI-vel hétfőn. A korlátozás Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Pest és Szabolcs-Szatmá...