Továbbra is olcsón beszélhetnek a tanárok

Továbbra is olcsón beszélhetnek a tanárok
© Illusztráció: Getty Images
Debrecen – Dr. László Pál azzal kereste meg szerkesztőségünket, hogy ez év január 15-ével lejárt az önkormányzat és a Telenor között kötött mobiltelefon flotta szerződés. A város ezután újra a Telenorral szerződött, de a percdíjak a korábbihoz képest emelkedtek.

Ezután az iskolákban dolgozókat megkérdezték arról, hogy elfogadják-e az új feltételeket és akarnak-e új készülékeket. A panaszos szerint azóta semmi nem történt.

Az önkormányzat 2012-ben kötött mobilszolgáltatásra vonatkozó keretszerződést a Telenor Zrt.-vel, amely ez év elején tényleg lejárt. A kedvezményezettek abban az önkormányzat hivatala, cégei és a fenntartásában lévő intézmények, valamint az ezek dolgozói voltak. Az előfizetések a szervezetek nevére szóltak – így kezdődik a polgármesteri hivatal válasza.

Megtudtuk, hogy a megállapodás megkötése óta eltelt időben megváltoztak a jogszabályok, amely miatt a Debrecenben működő intézmények nagy része önkormányzatiból állami fenntartásba került. A helyhatóság ennek ellenére fontosnak tartotta, hogy a városban dolgozó önkormányzati és állami alkalmazottak számára fenntartsa a jelentős kedvezményekkel járó telefon flottát. Ezért márciusban új keretszerződést írtak alá a korábbi szolgáltatóval. Ez alapján az új mobil készülékek kiszállítása folyamatosan zajlik – tájékoztatott a polgármesteri hivatal.

HBN–OCs