Továbbra is likviditási gondok Dunaújvárosban

Eredménytelenül zárult az ötmilliárd forintos hitelkerettel kapcsolatos közbeszerzési eljárás Dunaújvárosban.

A város így tárgyalásos közbeszerzési eljárást indít a hitelező bank kiválasztására. Az önkormányzat a költségvetésben már számolt folyószámlahitel felvételével, számos kifizetésnek nem tud eleget tenni, és már csak egy hónapra elegendő pénze van.

Négy pénzintézet indult a közbeszerzésen, ám mindegyik pályázat hiánypótlásra szorult. Ennek egy bank tett eleget megfelelően.

Mivel csak egy jelentkező maradt, eredménytelennek nyilvánították az eljárást, még június 2-án. Ezzel megnyílt a lehetősége annak, hogy közzététel nélkül, gyorsabban folyjék az eljárás. Tárgyalásos közbeszerzési eljárást indítanak, ehhez a négy bankot már megkeresték. Mivel volt érvényes ajánlat, így bíznak abban, hogy eredménnyel zárul az eljárás és az önkormányzat megkapja a hitelt – tudta meg a Független Hírügynökség Fábos Zsolttól, az önkormányzat szóvivőjétől.

Az önkormányzat számos kifizetésnek nem tud eleget tenni, csak a béreket és legszükségesebb kiadásokat képes fedezni, mivel késnek a bevételek és a költségvetésben már amúgy is 4.5 milliárd forintos hitellel számoltak. A felvehető hitelkeret összegét a közelmúltban 5 milliárd forintra megemelte a képviselő-testület. A gazdasági és vagyongazdálkodási bizottság június 2-i ülésén hangzott el, hogy a várható bevételekkel és a likvidhitel még felhasználható részével együtt körülbelül egy hónapra elegendő pénze van a városnak.

A bankok június 18-ig adhatják le az ajánlataikat. Ha minden rendben megy, akkor a szerződés a június 24-ét követő nyolcadik napon köthető meg legelőbb.

– Független HÍrügynökség –