Továbbra is ismeretlen a bajorországi vonatszerencsétlenség oka

Berlin – Továbbra is ismeretlen a Bajorországban történt vonatszerencsétlenség oka, hivatalos forrásból szerdán sem erősítették meg azt a sajtóértesülést, hogy emberi mulasztás okozta az előző nap történt balesetet.

A felső-bajorországi rendőrség szerdai közleménye szerint “nem lehet tenni semmilyen megállapítást a baleset pontos okáról”, és a traunsteini ügyészség vezetésével zajló vizsgálat még csak a kezdeti szakaszban tart. A tartományi bűnügyi rendőrség egy 50 fős nyomozócsoportja dolgozik az eset feltárásán, munkájukat a szövetségi rendőrségtől is támogatják szakértők.

A Münchentől mintegy 40 kilométerre délkeletre húzódó Holzkirchen-Rosenheim egyvágányos vasútvonalon kedden történt balesetben 10 ember meghalt, 17-en súlyosan, 63-an könnyen megsérültek. Eddig kilenc halott személyazonosságát tudták megállapítani, valamennyien férfiak, 24 és 60 év közöttiek és a térségből származnak. Közöttük van a két vonatvezető is.

A szerencsétlenség egy éles kanyarulatában, erdős területen történt. A vonatvezetők valószínűleg közvetlenül az ütközés előtt látták meg a velük szemben közlekedő szerelvényt, nem maradt idő fékezésre és a két regionális személyszállító vonat nagy sebességgel egymásba rohant.

Sajtójelentések szerint egy forgalomirányító tiszt hibájából kerülhettek szembe egymással a Meridian vasúttársaság szerelvényei. Szerdán a rendőrség egy szóvivője azt mondta, hogy az illetőt már kihallgatták, és ugyan nem lehet kizárni, hogy mulasztást követett el, de nincs “alapos gyanú” vele szemben.

– MTI –
hirdetés