Továbbra is havazik a Nyugat-Dunántúlon

Változó intenzitással, de folyamatosan esik a hó Zala megyében. Eddig átlagosan 6-8 centiméter hullott a megyében, a legtöbb Lenti környékén.

Az utak sónedvesek, latyakosak, helyenként havasak. A közlekedés lelassult, de járhatatlan utak nincsenek és elakadt jármûvek sem akadályozzák a forgalmat.

A havazás egyelõre nem okoz komolyabb fennakadásokat. A katasztrófavédelem hajnal óta hat árokba csúszott személyautóról tud, a balesetekben senki sem sérült meg.

Vas megyében is havazik, szintén változó intenzitással. Szombathelyen 5-6 centiméter friss hó esett, ez egyelõre semmilyen gondot nem okoz – mondta a Független Hírügynökségnek a katasztrófavédelem ügyeletese.

A Nyugat-Dunántúlra szombat éjfélig vörös riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat. Az elõrejelzés szerint vasárnap délig akár 25 centiméter hó is hullhat Zalában, illetve Vasban.

A jelzett mennyiségnek egyelõre csak a töredéke esett le. A régióban csaknem 40 munkagéppel takarítja az utakat a közútkezelõ társaság, ezek többsége Zalában, valamint Vasban tisztítja a burkolatot..