Tovább keserítenék az Ajka életét – ezúttal Feczkó mester nélkül

Horváth László
Horváth László - © Fotó: Molnár Péter
Balmazújváros – Horváth László szerint a balmazújvárosiak nem számítanak könnyed játszadozásra a kieső ellen.

Utolsó hazai bajnokiját vívja a hatodik helyezett Balmaz Kamilla Gyógyfürdő az NB II. 2015/16-os szezonjában, a hajdúságiak vasárnap 19 órától az Ajka együttesét látják vendégül. Az őszi kilencven perc 1–1-es remivel zárult az ajkai stadionban, a gólokat Császár Attila, illetve Pintér Norbert szerezte. Egyik csapatnak sem sikerült valami fényesen a legutóbbi forduló: az újvárosiak a Soroksár otthonában szenvedtek 5–0-s vereséget, míg a Veszprém megyeiek a Váccal szemben maradtak alul hazai pályán, aminek köszönhetően a következő évet a harmadosztályban kezdik meg. Egyébként a zöld-fehér alakulat legutóbb 2014 májusában (!) tudott „házon kívül” diadalmaskodni a bajnokságban.

Sikerrel mondanának köszönetet

– Megbeszéltük, hogy nem szabad sokáig emésztenünk magunkat a múlt heti mérkőzés miatt, hiszen ha ezt tennénk, lerombolnánk, amit eddig felépítettünk – kezdte a beszélgetést Horváth László, a Balmaz kapusa. – Az ajkaiak remekül erősítettek a téli átigazolási időszakban, a keretüket jó képességű labdarúgók alkotják, nem tudom pontosan a gyengébb szereplésük okát. Szerintem nem az utolsó helyen kellene állniuk a táblázaton, a 10. pozíció környékére is képesnek tartottam őket. A tavasszal egyik ellenfele sem győzte le fölényesen az Ajkát, emiatt nem számítok sétagaloppra. Ugyan már biztos búcsúznak a másodosztálytól, nem tartom valószínűnek, hogy félvállról vennék a meccset. Lengyel Ferenc személyében néhány héttel ezelőtt új edző érkezett ellenfelünkhöz, a tréner valószínűleg már a jövő gárdáját építi. A szurkolóinktól remek buzdítást kaptunk az egész idényben, emiatt győzelemmel szeretnénk búcsúzni tőlük. Reményeim szerint a hétvégi összecsapásra is szép számban látogatnak majd ki a drukkereink. Szerencsére sérülés, valamint eltiltás sem nehezíti a dolgunkat, a múlt héten hiányzó Bokros Tibor és Sigér Dávid egyaránt bevethető lesz.

Feczkó nélkül

Soroksáron Feczkó Tamást elküldték a kispadtól, a Fegyelmi Bizottság döntésének értelmében a balmazújvárosi szakvezető két találkozóra szóló eltiltást kapott.

– Tamás hiánya nem okozhat problémát. A héten tökéletesen felkészítette a játékosokat, mindenki megkapta tőle az instrukciókat, a bajnokin pedig Pacaj Szergej az oldalvonal mellett segíti a csapatot – zárta mondandóját Horváth.

HBN-BÁ
hirdetés