Tovább javult Debrecen közbiztonsága

Akt.:
Balázs Ákos és Orosz Aurélia
Balázs Ákos és Orosz Aurélia - © Fotó: Matey István
Debrecen – A debreceni közgyűlés csütörtökön tárgyalja a cívisváros rendőrségének éves beszámolóját. Ennek kapcsán Balázs Ákos, a Fidesz–KDNP debreceni önkormányzati frakciójának vezetője, a frakció hétfői sajtótájékoztatóján a Nagyállomás előtt köszönetet mondott a rendőségnek a tavaly végzett munkáért, mivel minden fontos bűnügyi területen javultak a mutatók.

Kiemelte: 2010 óta egyre jobb Debrecenben a közbiztonság. – Főleg a Nagyállomás környékén lehetne még javítani a közbiztonságon – fogalmazott a frakcióvezető.

Fotó: Matey István

Orosz Aurélia, a városrész önkormányzati képviselője úgy vélte, hogy a jó eredmények mögött az is meghúzódik, hogy együttműködés alakult ki a rendőrség, a polgárőrség, a civil szervezetek, illetve a polgármesteri hivatal között. Kifejtette: nagyon fontos a városban az ifjúság és gyermekvédelem, valamint a kábítószer-fogyasztás elleni küzdelem.

OCs


A Fidesz-KDNP számára az egyik legfontosabb szempont, hogy a debreceni családok biztonságban érezzék magukat, nyugodtan teljenek mindennapjaik. Köszönetünket fejezzük ki a sokszor erő feletti teljesítményt nyújtó debreceni rendőröknek és vezetőiknek. Köszönjük azoknak a rendőröknek is a munkáját, akik a határon végzik feladataikat, hiszen akik a határt védik, azok Debrecent is védik! – írja közleményében a debreceni önkormányzati frakció.

Debrecen közbiztonságának alakulása évek óta javuló tendenciát mutat, folyamatosan csökken a regisztrált bűncselekmények száma, míg 2010-ben 21169 volt, addigra ez a szám 2018-ra 3048-ra mérséklődött, ez pedig 14,5 százalékkal kedvezőbb még a 2017-es adatoknál is. Ezzel együtt állandóan nő a felderítés eredményessége, 2018-ban például minden bejelentett rablás esetén elfogták a tettest. Külön kiemelnénk a lakásbetörések számának 35,4 %-os csökkenését, amelybe a lakóházként funkcionáló zártkerti ingatlanok is beletartoznak.

Sokat javított Debrecen közbiztonságán, hogy a Sámsoni úton található menekülttábor helyén a Készenléti Rendőrség kapott új központot, ezzel is biztosítva a debreceniek nyugodt mindennapjait – közölte a frakcióvezető. – Az eredmények mellett van még mit tenni a Nagyállomás környékén, ahol vannak közbiztonságot érintő problémák, itt szeretnénk kérni a rendőrség még erőteljesebb jelenlétét, melyhez minden támogatást készek vagyunk megadni – hangsúlyozta Balázs Ákos.

Azzal keresnek fel a választópolgárok, hogy a Petőfi tér környékén gyakran fordulnak elő általános közbiztonságot érintő problémák. A megoldás érdekében már elindult az együttműködés polgárőrség, a közterületfelügyelet, a városfejlesztési főosztály, a MÁV biztonsági szolgálata, a civil szervezetek és a rendőrség között – emelte ki Orosz Ibolya Aurélia a körzet önkormányzati képviselője.