Tovább húzzák a talpalávalót a Délibáb Klubban

Tovább húzzák a talpalávalót a Délibáb Klubban
© Fotó: DMK
Debrecen – 2014-ben indította útjára a Debreceni Művelődési Központ Belvárosi Közösségi Háza azt a népzenei-közösségi alkalmat Délibáb Klub néven, melyben a népzene, a néptánc és a népművészet szerves egységét igyekeznek bemutatni, ahogyan arról egykor Lükő Gábor írt A magyar lélek formáiban.

Folytatják Délibábos alkalmaikat 2016-ban is. Továbbra is három egységből áll össze egy este programja. Az élő népzenei örökséget bemutató nyitórészben általában a környék élő „hagyományforrásából” gazdálkodnak, azaz „adatközlőket” hívnak, vagy betekintenek, belehallgatnak a rendkívül gazdag népzenei archív hagyatékba. A három alkalom második egységében a népzene, néptánc, népművészet továbbélésének esélyeiről, lehetőségeiről beszélgetnek a kortárs törekvések fényében. Az estét táncházi mulatság zárja.

Első idei alkalmukat 2016. március 4-én, pénteken tartják a Debreceni Művelődési Központ Belvárosi Közösségi Házában (Kossuth u. 1.) 19 órától, az alábbiak szerint:

  • Környékünk népzenéje: Szűcs Lukács (Tiszacsege) hagyatéka, Joób Árpád előadása
  • Népzene, világzene, kortárs zene, improvizatív zene: beszélgetés a népzene jövőjéről, köztes műfajokról
  • Meghívott vendégek: Bárdosi Ildikó, Joób Árpád, Kálmán Cucás Péter, Molnár Miklós, Turi Gábor
  • Népzenei koncert és táncház – nemcsak az ifjúsági és szenior korosztálynak; szabad tánc kívánság szerinti táncrendekkel, tanít Mecsei Gyula (Forgórózsa), a talpalávalót a Szeredás Együttes húzza.

A klub látogatása díjtalan!

– Takács Hajnalka –
hirdetés