Tovább dolgozik a SeaWorld az idomárjával végző kardszárnyú delfinnel

Tovább dolgozik a SeaWorld az idomárjával végző kardszárnyú delfinnel
Tovább dolgoznak Tilikummal, az öt tonnás kardszárnyú delfinnel – jelentette be szerdán a SeaWorld.

Az állat szerdán, a floridai előadás közben, a nézők szeme láttára víz alá húzta egyik idomárját, aki megfulladt. A 40 éves Dawn Brancheau az előzetes hírek szerint beesett a medencébe az orkák közé, de később kiderült, hogy az állat a medence szélén kapta el a szájával az óvatlan idomárt, majd a mélybe rántotta.

A “Tilikum“, magyarul Barát névre keresztelt kardszárnyú delfin egyébként a híradások szerint 1991 óta kétszer is rátámadt már emberekre, és mindkét áldozat meghalt. A SeaWorld azt nem közölte, hogy Tilikum részt vesz-e előadásokon a továbbiakban. A SeaWorld szórakoztatópark honlapján azt lehetett olvasni csütörtökön, hogy sokan érdeklődtek az állat további sorsáról. A bejelentés szerint “tovább dolgoznak vele, de megváltoztatják a munkamódszereket.”

Tilikummal, illetve az idomár tragédiával kapcsolatban heves vita bontakozott ki. Sokan, főleg állatvédők az eset kapcsán ismét szóba hozták azt, hogy be kellene tiltani az ilyen mulatságokat egy ekkora állattal. Számos állatvédő azt közölte, hogy mindenféle állatos szórakoztató parkot be kellene zárni, beleértve defináriumokat és a cirkuszokat.