El Clásico

2019.10.18. 06:58

Decemberre halasztják a Barca és a Real összecsapását

A katalóniai tüntetések miatt október 26-a helyett decemberben rendezik meg a Barcelona-Real Madrid rangadót a spanyol labdarúgó-bajnokságban.

Arda Turan, Daniel Carvajal and Lucas Vazquez during the match between FC Barcelona vs Real Madrid, for the round 14 of the Liga Santander, played at Camp Nou Stadium on 3th December 2016 in Barcelona, Spain. -- (Photo by Urbanandsport/NurPhoto)

Forrás: Urbanandsport / NurPhoto / AFP

Fotó: NurPhoto

A spanyol szövetség elöljárói – miután egyeztettek a kormány illetékeseivel – úgy látták, hogy nem garantált az El Clásico biztonságos megtartása a jövő hétvégén, ezért halasztották el a találkozót. A két csapatnak hétfőn 10 óráig kell megállapodnia az új időpontban.

Felmerült az is, hogy ne Barcelonában, hanem Madridban játsszák le az október 26-ra kiírt találkozót, ám ezzel egyik klub sem értett egyet.

A rangadó előtt, a spanyol bajnokság kilencedik fordulójának szombati játéknapján a Barcelona az Eibar, míg a Real Madrid a Real Mallorca vendége lesz. A címvédő katalán együttes nyolc fordulót követően 16 pontjával a tabella második helyén áll, kétpontos hátrányban az éllovas Real Madrid mögött.

A rendbontások és erőszakba torkolló tüntetéshullám azután kezdődött a katalóniai városokban, hogy hétfőn a spanyol legfelsőbb bíróság zendülés miatt elítélt kilenc katalán függetlenségi vezetőt, 9-től 13 évig tartó szabadságvesztéssel sújtotta őket a 2017. október 1-jén Madrid szerint alkotmányellenesen megtartott és rendőri erőszakkal végződött függetlenségi népszavazás, valamint a katalán függetlenségi nyilatkozat elfogadása miatt. A legkomolyabb összecsapások Barcelonában voltak.

Borítókép: A Barcelona és a Real Madrid összecsapása 2016 decemberében

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!