Tóth Kristóf kettős győzelme Németországban

Tóth Kristóf kettős győzelme Németországban
© Fotó: Magánarchívum
Debrecen – Nem véletlenül tartják a magyar tollaslabda sport egyik legnagyobb ígéretének.

Európa egyik legtradicionálisabb tollaslabda utánpótlás egyesületi meghívásos versenyén vett részt a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola öt játékosa. A versenynek az 58 ezres lakosú Friedrichshafen adott otthont, ahol tíz ország, több mint négyszáz tollaslabdázója vágott neki a küzdelmeknek öt kategóriában. A debreceniek közül négyen is érdekeltek voltak valamelyik versenyszám döntőjében. A rangos tornáról 2 arany- és 1 ezüstérmet hoztak haza.

Az U13-as Tóth Kristóf most is bizonyította, hogy nem véletlenül tartják a magyar tollaslabda sport egyik legnagyobb ígéretének. Töretlen fejlődését mi sem jelzi jobban, mint hogy egyéniben végig magabiztos játékot nyújtva, játszmaveszteség nélkül szerezte meg az aranyérmet. Tóth párosban is remekelt, a szintén nagyszerű formában játszó Kiss Benjaminnal az oldalán meg sem álltak a dobogó legfelső fokáig.

Az U15-ös korosztályban leány egyéniben egyaránt 3-3 győzelemmel megnyerte csoportját Ombódi Leila és Szoták Kitti is. A főtáblán aztán előbbi a legjobb 16-ig jutott, míg utóbbi egy cseh leánytól elszenvedett vereség után a hatodik helyen végzett. Egyesítve erőiket, párosban négy győzelmet aratva egészen a döntőig meneteltek, ahol a legjobb cseh duótól kikaptak.
Szintén ebben a korcsoportban, a fiúknál Kiss Bence két győzelemmel és egy vereséggel, hármas körbeverés és rosszabb játszmaaránya miatt nem jutott tovább a csoportjából. HBN

Eredmények

U13 korosztály:
Fiú egyéni: 1. Tóth Kristóf
Fiú páros: 1. Tóth Kristóf-Kiss Benjamin

U15 korosztály:
Leány egyéni: 6. Szoták Kitti
Leány páros: 2. Szoták Kitti-Ombódi LeilaSporthírek


hirdetés