Történelmi tettet hajtott végre a HTE

Quirikó Vivien
Quirikó Vivien
Hajdúböszörmény – Quirikó Vivien szerint a HTE fő erőssége, hogy kilátástalan helyzetben sem adja fel a harcot.

A Hajdúböszörmény szempontjából ideális eredmény született a női futsal NB I. felsőházának nyolcadik fordulójában megrendezett Szekszárd-Tolna rangadón. A két alakulat megosztozott a pontokon egymással (2–2), így matematikailag is biztossá vált, hogy a hajdúsági hölgyek nyakába akasztják az aranyérmet.

Túlteljesítették az elvárást

– Természetesen figyelemmel követtük az eseményeket, égtek a telefonvonalak – nyitotta a beszélgetést Quirikó Vivien, a hajdúböszörményiek trénere. – Benne volt a pakliban a szekszárdiak botlása, hiszen előző két meccsüket nyeretlenül zárták, míg a tolnaiak ellenünk is bizonyították, hogy remek formába lendültek. Nagyon boldogok vagyunk, bár örömünkbe némi üröm vegyül, mivel nem a pályán biztosítottuk be a bajnoki címet. A pontvadászat során végig kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottunk, a felsőházban csupán egyszer szenvedtünk vereséget, általában magabiztosan vettük az akadályokat.

Történelmet írtunk, ugyanis a HTE életében még egyik szakosztálynak sem sikerült bajnoki címet szereznie az élvonalban.

A szezonnak úgy vágtunk neki, hogy a bajnokságban szeretnénk érmet szerezni, valamint a Magyar Kupában a négy közé kerülést tűztük ki célként. Sajnos utóbbi nem jött össze, mivel a sorozat elején összekerültünk a nagyon erős Tolnával. Háromesélyes találkozót vívtunk velük, amelynek végén mi húztuk a rövidebbet. Ütőképes keretet sikerült kialakítanunk. Csapatkapitányunk, Tell Zsófia hatalmas munkabírású játékos. Pádár Anita sokszoros gólkirály nagypályán, saját nevelésű kapusunk, Torma Lilla stabilitást ad az együttesnek. Vígh Renáta megszerzése ugyancsak nagy fegyverténynek bizonyult, ő a legutóbb idényben megnyerte a mesterlövészek versenyét. Folytathatnám tovább a felsorolást, mindenkit dicséret illet. A mentális erőnket emelném még ki, a nehéz periódusokban sem törtünk meg. Például az Astrával vívott találkozón a szünetben még kétgólos hátrányban voltunk, ám a második félidőben új erőre kaptunk, és 9-3-ra múltuk felül vetélytársunkat – elevenítette fel a szakvezető az elmúlt hetek egyik fénypontját.

Megszakítanák a sorozatot

A böszörményiek csarnokát szombaton fiesztahangulat lengi át, Pádár Anitáék 16 órától a Szekszárddal csapnak össze.

– Az előző hétvégén nem volt alkalmunk az ünneplésre. Nem vesszük félvállról az összecsapást. Ellenfelünket még nem tudtuk idén legyőzni, ez kellő motivációt jelent számunkra. Emellett a drukkereinknek is diadallal szeretnénk köszönetet mondani a lelkes támogatásukért. Valószínűleg rengeteg szurkoló előtt léphetünk pályára – mutatott rá az edző.

HBN-BÁ


Női futsal NB I: révbe ért a Böszörmény

A Hajdúböszörmény ugyan szabadnapos volt az NB I. felsőházának legutóbbi fordulójában, mégis hatalmas öröm érte a Quirikó Vivien trenírozta csapatot.