Történelmi szereplők, akik teljesen máshogy festenek a filmben, mint a való életben

Akt.:
Történelmi szereplők, akik teljesen máshogy festenek a filmben, mint a való életben
© Fotó: brightside.me
El tudja képzelni, hogy Kleopátra nem is volt olyan szép, mint ahogy megjelenítik nekünk. Pedig valójában így van, de nem ő az egyetlen, aki másként maradt meg az utókornak.

Xerxész

a
I. Xerxész perzsa király portréja kétértelmű. Egyes történészek szerint Xerxész szűk látókörű és gyenge uralkodó volt, amelyhez arrogancia párosult, míg mások szerint bölcs és tapasztalt harcos volt. Mindenesetre a filmfeldolgozásban ötvözték a tulajdonságait.

Nagy Sándor

b
A kritikusok több történelmi pontatlanságot fedeztek fel a Nagy Sándorról szóló filmben. Ráadásul Colin Farrell kissé máshogy fest, nem?

Salvador Dali

c
Bár Robert Pattinson egyáltalán nem hasonlít a fiatal művészre, a legjobbat hozta ki az alakításából.

Leonidasz

d
A történészek szerint Spárta királya nem tett semmi nagy dolgot az uralkodása tíz éve alatt, csak annyit, hogy hősi halált halt a Thermopülai-szorosnál.

Commodus római császár

e
Joaquin Phoenix egyáltalán nem hasonlít az általa alakított császárra és a filmben pontatlanságok vannak, a valóságban 12 éven keresztül uralkodott, míg a filmben csupán kettőig, illetve a mozival ellentétben, nem vett részt gladiátor küzdelmekben.

William Wallace

f
A Rettenthetetlen című film számos díjat nyert, mégis több pontatlanságot tartalmazott. Az igazi Sir William Wallace egy skót lovag volt, nemes családból származott, de a megjelenése sem éppen olyan volt, mint Mel Gibsonnak.

Jeanne d’Arc

g
Milla Jovovich megjelenése jelentősen eltér Jeanne d’Arctól, pedig Luc Besson ragaszkodott a pontossághoz.

Artúr király

h
A filmben megformáló Clive Owen meglehetősen máshogy néz ki, mint a brit uralkodó.

VIII. Henrik

i
Ahogy a képen látható, a király eredetileg sokkal nagyobb volt, mint a Tudorok című sorozatban.

Kleopátra

k
Kleopátra könnyedén megnyerte Julius Caesar, majd Marcus Antonius szívét, ezért azt gondolhatnánk, hogy egy gyönyörű nő volt. De tény, hogy Kleopátra valójában alacsony, és még csak különösebben szép sem volt. Ironikus módom, mégiscsak olyan szépségek formálták meg, mintVivien Leigh, Sophia Loren, Elizabeth Taylor és Monica Bellucci (a képen).

(Brightside)


Forrás: brightside.me
Minden esemény szinkronban van egymással, de nem biztos, hogy helyes időrendet tudnánk felállítani. A világ legöregebb fája már 1000 éves volt, amikor a mamutok kipusztultak A Föld legidősebb fái a Bristlecone fenyők, amelyek Kaliforniában találhatók, a legidősebb példány több mint 5000 éve...

Forrás: brightside.me
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Tudja, melyik nagy divatcég készített egyenruhákat a náciknak? És azt, hogy a heroint egykor gyógyításra használták? Adolf Hitler eredetileg festő volt, a fenti képeket pedig ő készítette. A Titanic zenészei, akik játékukkal igyekeztek nyugtatni a s...