Történelmi pillanat Hajdú-Bihar bicikliseinek: átadták a Mikepércs-Debrecen kerékpárutat

Akt.:
Történelmi pillanat Hajdú-Bihar bicikliseinek: átadták a Mikepércs-Debrecen kerékpárutat
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Átadták vasárnap a Debrecent a mintegy 4400 lelkes Mikepérccsel összekötő kerékpárutat. A 4 kilométeres szakasz sok éve húzódó megépítése 579 millió forintba került, ebből 316 millió volt uniós támogatás.

A biciklis felvonulással egybekötött avatón Tímár Zoltán anyák napján kiemelten köszöntötte Györfi Ágnest, akit néhány éve súlyos baleset ért a 47-es főúton kerekezés közben egy figyelmetlen kamionos miatt.

– Mától ilyesmi senkivel sem fordulhat elő – hangsúlyozta Mikepércs polgármestere. A bicikliutat futók és görkorcsolyázók is használhatják.

Dr. Vitányi István országgyűlési képviselő (Fidesz-KDNP) azt mondta, a következő terv a Mikepércstől Sárándig, illetve az utóbbitól Csemetekertig tartó kerékpárút megépítése, amelyre már a forrást is megteremtették.
Pajna Zoltán, a megyei közgyűlés elnöke (Fidesz-KDNP) hangsúlyozta: Mikepércs az egyik legfontosabb „alvóvárosa” Debrecennek, illetve a nagyközség lakói a debreceni Déli Ipartelep fejlesztésének nyertesei lesznek. A most átadott „köldökzsinór” – fűzte hozzá – tovább könnyíti a megyeszékhelyre dolgozni járók mindennapjait.

2011 végén számoltunk be először arról, hogy megvan a pénz a kerékpárútra; a beruházást menet közben területvásárlások, kisajátítások, gázórák és gázcsövek áthelyezése egyaránt hátráltatta.

Mikepércsen vasárnap átadták a Szabadság tér, Óvoda utca és Orosz István utca közötti, 352 millió forintnyi pályázati összegből megújított gyűjtőutat.

HBN
hirdetés