Járvány

2020.04.20. 18:17

Fidesz: a baloldal mintha a vírusnak drukkolna

Azok beszélnek, akik tönkretették a gazdaságot és a válságban is mindig csak elvettek – közölte a Fidesz, miután a Demokratikus Koalíció és az MSZP is bírálta a kormánynak a koronavírus-járvány hatásait kezelő gazdasági csomagját.

Azok beszélnek, akik tönkretették a gazdaságot és a válságban is mindig csak elvettek – közölte a Fidesz hétfőn az MTI-vel, azt követően, hogy napközben a Demokratikus Koalíció (DK) és az MSZP is bírálta a kormánynak a koronavírus-járvány hatásait kezelő gazdasági csomagját.

A Fidesz közleményében úgy fogalmazott, a baloldal mintha a vírusnak drukkolna, ami egyre több embert betegít meg és egyre több munkahelyet fenyeget. A baloldal az összefogás helyett mégis csak azzal van elfoglalva, hogy politikai támadásokat indítson a kormány ellen – tették hozzá.

A kormánypárt hangsúlyozta, most egyszerre van szükség rendkívüli egészségügyi és gazdaságvédelmi intézkedésekre is, a baloldal mégsem szavazta meg a veszélyhelyzet kezeléséhez szükséges törvényt és intézkedéseket.

„Most pedig azok a Gyurcsányék és szocialisták beszélnek kudarcos gazdaságvédelemről, akik kormányzásuk alatt tönkretették a gazdaságot, duplájára emelték a munkanélküliséget, és az volt a válságkezelési módszerük, hogy adót emeltek, megszorításokat hajtottak végre, eladósították az országot, a családokat és a vállalkozásokat” – fejtette ki a Fidesz.

Kiemelték, a kormány ezzel ellentétes válságkezelést választott, és a kormánypártok támogatják a gazdaság ösztönzését, a munkahelyek és a családok védelmét, az adócsökkentéseket, valamint a bajba jutott vállalkozások és szektorok megsegítését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában