Történelmet írhat a Sevilla, de ehhez a Liverpoolnak is lesz egy-két szava

Daniel Sturridge örömtáncát várják a Pool-drukkerek
Daniel Sturridge örömtáncát várják a Pool-drukkerek - © Fotó: Clive Brunskill
A Liverpool és a Sevilla játssza az idei Európa Liga-döntőt, a győztes indulhat a Bajnokok Ligájában.

Történelmet írhat a spanyol Sevilla a szerdán 20 óra 45-től (tv: Digi Sport1, RTL II) a bázeli St. Jakob Parkban megrendezendő meccsen, ugyanis sorozatban harmadszor hódíthatja el a második számú kontinentális klubtrófeát, az Európa Liga-serleget. Ez még korábban senkinek sem sikerült, ebbéli tettében az angol Liverpool gárdája igyekszik majd megakadályozni a sevillaiakat.

Lesz Klopp-örömtánc?

Mindkét együttes meggyőző teljesítménnyel vette az elődöntős akadályt. Jürgen Klopp „Vörös Hadserege” 1–0-s hátrányba került a Villarreal otthonában, mégpedig a 93. percben kapitulált a Pool védelme. A visszavágón – Kassai Viktor játékvezető közreműködése mellett – bedarálták a hazaiak a Sárga Tengeralattjárót, Soriano öngóljának, valamint Sturridge és Lallana találatainak köszönhetően 3–0-ra verték a spanyolokat. Bizonyára sokan emlékeznek a liverpooli edző örömtáncára, a német igazi showmanként ünnepeltette magát az Anfield közönségével. Nem nehéz elképzelni, mire számíthatunk Klopptól, ha szerdán sikerül nyerniük a fináléban.

Spanyol erőfölény

A Sevilla az ukrán Sahtar testén keresztül masírozott be a bázeli döntőbe, a spanyolok idegenben 2–2-re végeztek a riválissal, hazai pályán pedig meglehetősen sima, 3–1-es sikert arattak. A sevillaiak mellett szól a nagyobb EL-rutin és a spanyol klubfutball mostanság megtapasztalt jelentős fölénye, a Liverpool pedig a megalkuvást nem tűrő stílusában bízhat, no és persze trénerük fanatizmusában.

A Vörösöktől vélhetően az eltiltott Sakho valamint a sérült Ward fog hiányozni, a Sevilla pedig a maródi Krohn­-Dehlit, Reyest és Tremoulinast lesz kénytelen nélkülözni.

HBN–TN
hirdetés