Törtek az autók, tomboltak a tüzek pénteken

Akt.:
Két személyautó karambolozott a Nagyerdei körúton
Két személyautó karambolozott a Nagyerdei körúton - © Fotó: Matey István
Hajdú-Bihar – Rengeteg dolga volt a Hajdú-Bihar megyei tűzoltóknak. Ügyeleti hírek a katasztrófavédelemtől.

Tegnap reggel Berettyóújfaluban, a Tóhát utca végén száz négyzetméteren égett a nádas. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal és egy vízsugárral oltották el a tüzet.

Két személygépkocsi ütközött össze a debreceni Nagyerdei körúton. A debreceni hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, a mentőszolgálat pedig kórházba szállította a sérülteket.

Fotó: Matey István

Nádudvaron, az Aranyosi út közelében négyezer négyzetméteren égett az avar, az oltást a püspökladányi hivatásos tűzoltók végezték kéziszerszámokkal.

Zsákán, a Vörösmarty utca melletti területen ezer négyzetméteren lángolt a száraz gaz. A helyszínre a berettyóújfalui hivatásos tűzoltók vonultak, akik két vízsugárral és kéziszerszámokkal avatkoztak be.

Kerti hulladék égett péntek délben Egyeken, a Táncsics Mihály utcában. A tüzet egy vízsugárral az egyeki önkormányzati tűzoltók oltották el.

Szerepen, a Kölcsey utcában is gaz égett. A püspökladányi hivatásos egység vonult, akik egy vízsugárral avatkoztak be.

Kigyulladt egy családi ház villanyóra szekrénye a debreceni Dézsi András utcában. A tűz átterjedt a családi ház tetőszerkezetére is. A lángokat a debreceni hivatásos tűzoltók oltották el egy vízsugárral és kéziszerszámokkal. Az elektromos hálózatot az áramszolgáltató szakemberei leválasztották az épületről. A családi ház lakói ideiglenesen rokonokhoz költöztek.

A komádi önkormányzati tűzoltókat is riasztották pénteken Komádiba, a Dobaipusztára. Az ötszáz négyzetméteres területet egy vízsugárral oltotta el az egység.

Görbeháza külterületén, az M3-as autópálya közelében egy személygépkocsi az árokba hajtott. A hajdúnánási és a hajdúböszörményi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a járművet átvizsgálták, majd áramtalanították. Az autó két utasából egy megsérült, őt a mentők kórházba szállították.

Délben Hajdúsámsonban, a Mályva utcában öt négyzetméteren lángolt a száraz avar, majd a tűz továbbterjedt építőanyagokra. A debreceni hivatásos tűzoltók egy vízsugárral avatkoztak be.

Tetétlenben, a Bocskai utca végében száz méter hosszan égett a gaz, a kabai önkéntesek és a püspökladányi hivatásos tűzoltók vonultak. Az egységek kéziszerszámokkal és vízsugárral fékezték meg a lángokat.

Péntek délután két hektáron égett az aljnövényzet Nyírmihálydiban, a Bátori utcában. A nyíradonyi hivatásos és a szakolyi önkormányzati tűzoltók vonultak, akik kéziszerszámokkal és puttonyfecskendővel avatkoztak be.

Létavértesen, a Károlyi utcában ötven mázsa trágya és kerti hulladék égett. A város önkormányzati tűzoltóit riasztották, akik egy vízsugárral avatkoztak be.

Egy személygépkocsi betonoszlopnak ütközött a debreceni Vámospércsi úton. A debreceni hivatásos tűzoltók elvégezték a jármű feszültségmentesítését, a mentők pedig kórházba szállították az autó vezetőjét.

Fülöpön, a Kossuth Lajos utcában egy melléképület lángolt. A tüzet a nyíradonyi és a nyírbátori tűzoltók oltották el. A tűzben megsérült az elektromos hálózat, ezért a melléképület melletti családi házban élő négy embert lakosságvédelmi intézkedés keretében elszállásolták.

Hajdúsámsonban, az Alsószállás dűlőben száz négyzetméteren égett a bozótos. A debreceni hivatásos tűzoltók egy vízsugárral avatkoztak be.

Fél hektáron égett a száraz avar és a gaz Monostorpályi külterületén. A létavértesi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal avatkoztak be.

Este Nagyrábé külterületén lángolt a nádas foltokban. A püspökladányi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral avatkoztak be.

– Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –


Debrecen - A Vámospércsi úti balesetben egy másik autó is megrongálódott, adta hírül a megyei katasztrófavédelem. Villanyoszlopnak hajtott egy személygépkocsi Debrecenben, a Vámospércsi úton - áll a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján. Mint írják, az ütközés következtében ...

Debrecen - Elvétett elsőbbségadás következtében ütközött össze két személyautó péntek reggel a Nagyerdei körúton, a Besze János utca kereszteződésénél. A balesetben egy-egy fő sérült könnyebben. Fotó: Matey István A baleset miatt a helyszínelés befejezéséig a 23Y autóbusz terelőútvonalon járt - tá...

A Vekeri tónál is felcsaptak a lángok
Hajdú-Bihar - Újabb mozgalmas nap áll a tűzoltók mögött, számos helyre riasztották őket. Ügyeleti hírek a katasztrófavédelemtől. Kaba közelében a Keleti főcsatorna hídjánál a aljnövényzet és cserje égett. A kabai önkéntes és a püspökladányi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal ...