Törtek az autók, pusztított a vihar hétvégén Hajdú-Biharban

Akt.:
Törtek az autók, pusztított a vihar hétvégén Hajdú-Biharban
© Fotó: katasztrófavédelem
Hajdú-Bihar – Számos fát megrongált a hétvégi szeles-esős időjárás, az általuk okozott veszélyhelyzeteket a megye tűzoltóinak kellett orvosolnia. Ezek mellett még két ételleégésnél, közúti balesetnél és avartűznél is intézkedtek a lánglovagok.

Az elmúlt hétvégén sem kímélte a fákat a viharos időjárás megyénkben, a hajdúsági tűzoltóknak tíz alkalommal kellett olyan veszélyhelyzetet elhárítaniuk, amit megdőlő fa vagy leszakadt ág okozott.

fa1

Fotó: katasztrófavédelem

Debrecenben a megyeszékhely tűzoltói öt esetnél avatkoztak be, míg Püspökladányban a helyi tűzoltók két alkalommal, az egyik esetben a meghasadt ág iskolásokat fenyegetett. A veszélyes növényrészek eltávolítása még a berettyóújfalui, a nyíradonyi és a komádi hivatásos tűzoltóknak adott munkát egy-egy alkalommal.

Pénteken éjjel odaégett az étel Debrecenben, egy Egyetem sugárúti lakásban. Az ott lakó eloltotta a tüzet a debreceni tűzoltók kiérkezéséig, akik átszellőztették az épületet. A lakót a mentősök kórházba szállították.

Két személygépkocsi ütközött össze szombaton reggel a 33. számú főúton, Kismacs közelében. A debreceni hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, valamint felitatták a kifolyt olajat. A mentősök egy személyt szállítottak kórházba. A beavatkozás félpályás útlezárás mellett zajlott.

kv3

Fotó: katasztrófavédelem

Szalagkorlátnak ütközött egy személygépkocsi az M3 autópálya száznyolcvanhatodik kilométerszelvényén szombaton délelőtt. A hajdúnánási hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, a forgalmi akadály két sávot érintett. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Avar égett szombaton délután a 4. számú főút mentén, Hajdúszoboszlóhoz közel. A hajdúszoboszlói tűzoltók kéziszerszámokkal oltották el a tüzet. Személyi sérülés és anyagi kár nem történt.

Leégett az étel szombaton éjjel Debrecenben, egy Derék utcai társasház első emeleti lakásában, ahonnan füst szivárgott. A helyi hivatásos tűzoltók átvizsgálták a pincét és lépcsőházat, de a füst nem rekedt bent az épületben. Személyi sérülés nem történt.

Kigyulladt egy parkoló személygépkocsi csomagtere vasárnap hajnalban Hajdúsámsonban, a Hadházi úton. A debreceni hivatásos tűzoltók rövid idő alatt eloltották a tüzet és áramtalanították a járművet. Személyi sérülés nem történt, de jelentős anyagi kár keletkezett.

– Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –