Törtek az autók Berettyóújfalu mellett, de Újszentmargitán is történt egy súlyos baleset

Baleset a 42-es főúton
Baleset a 42-es főúton - © Fotó: Matey István
Hajdú-Bihar – Hajdú-Bihar megyében három személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek kedden a rendőrök. Baleseti összefoglaló.

Egy 31 éves férfi közlekedett az általa vezetett Ford kisteherautóval május 2-án 7 óra körül Újszentmargita belterületén, a Rákóczi utcán az Óvoda utca felől Folyás település irányába. A sofőr megkezdte az előtte haladó Seat előzését, amikor annak vezetője irányjelzés nélkül balra kanyarodott, ezért a két gépjármű összeütközött. A baleset következtében egy személy az elsődleges orvosi vélemény alapján súlyos sérüléseket szenvedett. Az eset körülményeit a Hajdúnánási Rendőrkapitányság vizsgálja.

uszm

Fotó: police.hu

Egy nő közlekedett az általa vezetett Kiával május 2-án 12 óra 33 perc körül Berettyóújfalu külterületén, a 42-es számú főút 43-as kilométerszelvényében, amikor egy a menetirány szerinti bal oldalban közlekedő gépjármű vezetője eddig ismeretlen okból áttért a jobb oldali forgalmi sávba. A nő a baleset elkerülése érdekében elrántotta a kormányt, így az út menti árokba hajtott, ahol egy fának ütközött. A balesetben a hölgy az elsődleges orvosi vélemény alapján könnyű sérüléseket szenvedett. Az eset körülményeit a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság vizsgálja.

Fotó: police.hu

Pár perccel később egy férfi közlekedett egy Mercedes kisteherautóval és az ahhoz kapcsolt utánfutóval a 42-es számú főúton Berettyóújfalu felől Mezőpeterd irányába. A sofőr feltehetőleg nem tartott megfelelő követési távolságot az előtte forgalmi okból megálló kamion mögött, ezért annak hátulról nekiütközött. Az ütközést követően a kisteherautó mögött közlekedő ugyancsak Mercedes típusú gépjármű vélhetően szintén nem megfelelően választotta meg a követési távolságát és nekiütközött az előtte már megálló gépjárműnek. A baleset következtében egy személy az elsődleges orvosi vélemény alapján súlyos sérüléseket szenvedett. A baleset körülményeit a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság vizsgálja.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –


Hármas karambol a 42-esen: kisteherautó, kamion és tréler ütközött össze

Egy kamion, egy kisteherautó és egy autót szállító tréler karambolozott kedd kora délután Hajdú-Bihar megyében, a 42-es főút Berettyóújfalu és Mezőpeterd közötti szakaszán, Berettyóújfalu közelében – közölte Papp-Kunkli Nóra, a megyei katasztrófavédelem megbízott szóvivője.