Torres avatja fel a luzitán kaput?

Torres avatja fel a luzitán kaput?
Bármilyen hihetetlen, Spanyolország–Portugália összecsapást még sosem rendeztek labdarúgó-világbajnokságon, így a keddi nyolcaddöntő mindenképpen történelmi lesz a két alakulat életében.

De nem csak az Ibériai-félszigeten várják nagyon sokan a meccset, hiszen igazi rangadóra van kilátás a két válogatott között.

A statisztikai mutatók miatt is érdekes a találkozó – hiszen a számok nem hazudnak. Az adatok alapján kiderül, az Európa-bajnok spanyolok – a VB egyedüli csapataként – még egyetlen sárga lapot sem gyűjtöttek be, míg a szomszédos ország legjobbjai abban egyedülállóak, hogy még egyetlen riválisuk sem tudta bevenni a kapujukat. A két alakulat legutóbbi csatáját – a 2004-es Eb-n – a portugálok nyerték 1–0-ra.

Deco játékra kész

„A győztes mindent visz, a vesztes semmit sem kap. A végsőkig küzdeni fogunk Fokvárosban” – fogadkozott a luzitánok szövetségi kapitánya, Carlos Queiroz. Az ellenfél szakvezetője, Vicente del Bosque igen önkritikus volt: „Az eddigi három meccsünkön nem voltunk elég meggyőzőek, néha csak szenvedtünk a pályán. Nehéz napokon vagyunk túl, amelyek viszont megerősítettek bennünket. Kedden is Fernando Torres fog játszani elöl David Villa mellett, mert bár ő még nem szerzett gólt a vb-n, egyre jobb formába lendül a térdműtéte után. Nagy dolognak tartom, hogy egyáltalán pályára küldhettem a csoportmérkőzéseken.”

Ami a lehetséges hiányzókat illeti, elképzelhető, hogy a Chile ellen bokasérülést szenvedett Xabi Alonso kihagyja a derbit, míg a portugáloknál Danny a csípőjét fájlalja, viszont az eddig sérüléssel bajlódó Deco játékra jelentkezett.

ÉKN