Törött csatorna miatt van gödör

Törött csatorna miatt van gödör
Törött csatorna miatt van gödör - © Fotó: Matey István
Debrecen – Várhatóan három hónapra lezárják a Monostorpályi utat a Vécsey utcánál.

Hetek óta egy figyelmeztető táblákkal körberakott nagy gödör tátong a 2004-ben felújított Monostorpályi úton, a Vécsey utcánál.

Mint megtudtuk, azért kellett a burkolatot felbontani, mert eltört az az öt méter mélyen található, 50 centiméter átmérőjű, betonból készült szennyvízcsatorna, amelyet a konzervgyár szennyvízelvezetésének biztosítására még 1972-ben építettek. A problémára úgy derült fény, hogy március végén a Monostorpályi út és a Vécsey utca kereszteződésben az úttest beszakadt és egy körülbelül 15 köbméteres üreg képződött. A kamerás vizsgálat megerősítette a gyanút.

Három hónap

A Debreceni Vízmű vezérigazgatójától megtudtuk: a csomópontban található szennyvízcsatornákat át kell építeni. Talajvízszint süllyesztés mellett, úgynevezett „zártsorú dúcolást” szükséges alkalmazni, amely miatt teljesen le fogják zárni a kereszteződést. A várhatóan néhány nap múlva megkezdődő, nagyságrendileg 40 millió forintba kerülő munkák körülbelül három hónapig tartanak. Ez idő alatt az erre közlekedő autósok zsákutca táblával találkozhatnak, a 18-as, 18Y-os és a 48-as autóbuszoknak pedig terelőútvonalon kell majd közlekedniük.

HBN-OCs