Török várossal köthet testvérvárosi megállapodást Debrecen

Akt.:
Török várossal köthet testvérvárosi megállapodást Debrecen
© Fotó: Kiss Annamarie
Debrecen – Hivatalos látogatást tett Debrecenben a törökországi Adana város polgármestere, Hüseyin Sözlü augusztus 14-én. A találkozón szándéknyilatkozatot írtak alá Komolay Szabolcs alpolgármesterrel arról, hogy közgyűlési hozzájárulás után Adana lehessen Debrecen újabb, 19. testvérvárosa.

Adana Törökország földközi tengeri régiójának egyik legfejlettebb részét jelentő Cukurova síkság központjában helyezkedik el, közel 2 milliós lakosságával az ország ötödik legnépesebb városa. Mérsékelt éghajlatának és kedvező földrajzi tulajdonságának köszönhetően a város a térség mezőgazdaságában vezető pozíciót tölt be, de ipari és kereskedelmi szempontból is központi szerepet játszik. Emellett Adana gazdag történelmi és kulturális örökséggel dicsekedhet.

adana1Fotó: Kiss Annamarie

A szándéknyilatkozatban Debrecen és Adana városa hitet tesz amellett, hogy a jövőben együttműködnek az oktatás, a kultúra, a sport és a turisztika területén. Elősegítik a helyi cégek közötti gazdasági kapcsolatok kialakítását, valamint tapasztalatot cserélnek a városfejlesztés és a fenntartható fejlődés kérdéseiben.

adana2Fotó: Kiss Annamarie

Komolay Szabolcs alpolgármester a találkozón hangsúlyozta: ez a szándéknyilatkozat csak az első lépés az együttműködésben, azt még a két város közgyűlésének támogatnia kell. Hüseyin Sözlü, Adana polgármestere hozzátette: bízik abban, hogy gyümölcsöző lesz a kapcsolat a két város között.

– Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata –