Magyarország

2008.06.11. 10:32

Halálra éheztették gyermeküket Piricsén

<p>Piricse - Tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének megalapozott gyanújával vette őrizetbe a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság azt a piricsei párt, akiknek a megalapozott gyanú szerint azért halt meg egyéves kisfiuk tavaly novemberben, mert nem etették rendesen.</p>

Az eljárásba bevont szakértők mostanra állapították meg egyértelműen, hogy a csecsemő a több hónapon át tartó éhezés következtében vesztette életét.

A védőnő többször járt a családnál, de csak felöltöztetve látta a babát, súlyát nem mérte le. A kicsit nem vitték tanácsadásra - a munkanélküli szülők elmondása alapján mindig közbejött valami. A 32 éves nő és 40 éves élettársának hét további kiskorú gyermekét még tavaly állami gondozásba vették. A rendőrség kezdeményezi a büntetett előéletű pár előzetes letartóztatását - tájékoztatott Fülöp Gergely rendőrhadnagy.

Előzmény:

  • Éhenhalt egy csecsemő Piricsén
    A településen többen állítják a gyerekeknek gyakran csak cukros víz jutott táplálékul, a szülők elitták a segélyeket.

Kapcsolódó cikkek:

  • Halott csecsemő Karcagon
    Egy karcagi családi ház udvari WC-jében találták meg azt az újszülöttet, akinek az anyját pénteken délután vitték kórházba.
  • Halott csecsemő a mosógépben
    Halott csecsemőt találtak a rendőrök egy fülöpszállási házban a mosógépbe rejtve.
  • Halott újszülött kislány a padláson
    A körzeti orvos vitt kórházba szerdán egy 21 éves nyírteleki lányt, aki azt állította, hogy elvetélt. Az orvos szülést feltételezett, az eljárásba a rendőrséget is bevonták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!