Török puccskísérlet – Utazási irodák szövetsége: nincsenek tömeges útlemondások

Budapest – A charterjáratok rendben közlekednek a török tengerpartra, senki nem akart szabadságát megszakítva hazajönni Törökországból, és tömeges útlemondást sem tapasztalnak az utazási irodáknál – mondta a Magyar Utazási Irodák Szövetségének (MUISZ) alelnöke az MTI érdeklődésére hétfőn a hét végi törökországi puccskísérlettel kapcsolatban.

Molnár Judit közölte, az utazási irodáktól kapott tájékoztatás szerint a heti hét charterjárat a szezonkezdet óta rendben közlekedik, összesen alig 20 lemondás érkezett már lefoglalt utakra. Hozzátette: a külügyminisztérium nem változtatott az ország biztonsági besorolásán.

Kitért arra, hogy aki el szeretne állni az utazástól, annak az utazási szerződésben foglalt feltételekkel van erre lehetősége.

Elmondta: az utóbbi néhány évben Törökország a magyar utazóközönség első számú úti céljai közé tartozott, az idén azonban a korábbinál kevesebb chartergép közlekedik, ahogy Egyiptom és Tunézia esetében is. A külföldi úti célok között Horvátország, Bulgária továbbra is kedvelt a magyarok körében, ahogy a görög szigetekre is sokan utaznak – sorolta. A tengeri hajóutak iránti érdeklődés idén emelkedő trendet mutat, ahogy a belföldi üdüléseké is.

– MTI –
hirdetés