Török diadallal indult az Eb Debrecenben

Akt.:
Török diadallal indult az Eb a cívisvárosban
Török diadallal indult az Eb a cívisvárosban - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Törökország könnyedén diadalmaskodott Montenegró ellen, így nagy lépést tett a negyeddöntő felé.

Törökország–Montenegró mérkőzéssel vette kezdetét Debrecenben a 35. női a magyar–román közös rendezésű kosárlabda Európa-bajnokság középdöntője. Mindkét válogatott négy győzelemmel és egy vereséggel abszolválta saját csoportját. Előbbi alakulat a fehéroroszokkal szemben maradt alul, míg a montenegrói hölgyeknek Franciaország jelentett leküzdhetetlen akadályt a megmérettetés temesvári kvintettjében.

Remekül startoltak

A Főnix Csarnokban jobban rajtoltak a legutóbbi két kontinenstornát a dobogón záró törökök, akik Nevriye Yilmaz vezérletével egy 7–0-s villámrajtot produkáltak, az első montenegrói pont közel 3 perc után született. A fehér mezes „félholdasok” Alben kosara révén már 10 ponttal álltak jobban (17–7), az első negyed végén 20–8-as állással vonultak rövid pihenőre a válogatottak.

A második etapban sem változott jelentősen a játék képe, Törökország magabiztosan őrizte előnyét, a szünetben a 28 egységükből 17–et a remeklő Yilmaz, Sanders kettős szerzett.

– A női kosárlabda a férfihoz képest kevésbé fizikális, valamint a labdajáratás is lassabb. Nagyon szimpatikus játékot nyújt Törökország, jó volt látni az egész pályás védekezését, amellyel lassítják a nagydarab montenegróiakat. Két favoritom van, Spanyolország és Franciaország. Előbbi csapat több fiatal játékost nevezett az Eb–re, míg a gallok teljesítményét kíváncsian várom – nyilatkozta a Naplónak dr. Nagy Ágoston, a DEAC trénere a félidőben.

A második játékrész elején a balkáni alakulat felzárkózott Robinson duplájával 30–26-ra, de Ekrem Memnun tanítványai nem jöttek zavarba, sőt egy 16–0-s sorozattal újra „utcahossznyi” lett a differencia a felek között.

Az utolsó negyedben már csak a végeredmény volt kérdéses, a meccset a végig vezető Törökország végül 20 ponttal, 61-41-re tudta behúzni a találkozót.

HBN–BÁ


A tények

Törökország–Montenegró 61–41Törökország: Yilmaz 18, Sanders 15, Alben 11, Ivegin 4, Cakir 4, Demirmen 4, Canitez 3, Caglar 2

Montenegró: Aleksic 7, Skerovic 5, Jovanovic 5, Perovanovic 5, Robinson 4, Dubljevic 4, Vucetic 4, Rakovic 4, Pasic 3

hirdetés