Török Dávid és Tóth Ádám a legjobb nyolc közé bokszolta magát

Akt.:
Török Dávid
Török Dávid - © Fotó: dvscboxing.hu
Debrecen – A DVSC-t öt bunyós képviselte az Énekes István Emlékversenyen (ifik országos viadala Budapesten).

Közülük a papírformának megfelelően a 69 kilós Török Dávid és a 75 kilós Tóth Ádám a legjobb nyolc közé verekedte magát igen magabiztosan. A nagy visszatérő Lázók József helytállt a csoport favoritja ellen, de nem sikerült bravúrosan átlépnie ezen a “magas akadályon”, Kiss Gergő és Kékesi Béla pedig ugyancsak erős vetélytársak ellen véreztek el, de amit lehetett kiadtak magukból.

Csütörtök:

64 kg: Lázók József (DVSC) – Tóth Richárd (RSK – Kaposvár) TKO 3. menet

Zöld Ferenc: – Szerintem önmagához és a kihagyáshoz képest jól bokszolt és egyébként voltak érthetetlen számolások is amik őt súlytották, de legalább látszott Józsin a küzdeni akarás, ám a vereség sajnos reális volt. (Józsi ellenfele esélyes a végső sikerre is, ezt is jegyezzük meg! – a szerk.)

64 kg: Kiss Gergő (DVSC) – Váradi Renátó (TBS – Tatabánya) TKO 1. menet

Zöld Ferenc: – Geri jól kezdett, találgatott egyenesekkel, de aztán magára engedte az ellenfelet, aki talált is horgokkal és a számolás után jobbnak láttam ha feladom.

69 kg: Török Dávid (DVSC) – Benik Viktor (VEC – Vecsés) 3-0

Zöld Ferenc: – Dávid jól bokszolt, megfogadta a tanácsokat, és bár kicsit görcsös volt, de egyhangú pontozással nyert.

Török Dávid: – Az, első menetben felmértem a srácot. A második menetben fejen sikerült megfogjam és ezáltal padlóra került, de a számolást követően újra magához tudott térni. A harmadik menetre bedurrant mind a két karom elég keményen, így kicsit darabosabb lettem, de ki tudtam mozogni.

75 kg: Tóth Ádám (DVSC) – Szűcs Efraim (MMF – Miskolc) 2-1

Salánki László: – Számoltak ellenfelére az első menetben, igaz, csak másodjára. Később a srác mélyütést színlelt, meg is ette a bíró, s megintették Ádámot. A harmadik menet kicsit nyammogósabb lett, de szerintem azt is hozta Ádi, s egészében véve sima meccs volt, mégis csak 2-1 lett. Nem baj, nyert, az a lényeg.

Tóth Ádám: – Egy erős szívós sráccal bokszoltam. Számoltak is rá, de összességében ma annyira nem ment a bunyó szerintem. Majd holnap!

75 kg: Kékesi Béla (DVSC) – Matúz Bence (ZBC – Zugló) 0-3

Zöld Ferenc: – Béla önmagához képest jól küzdött, de most ennyire futotta tőle és egyhangú pontozással kikapott. (Itt jegyezzük meg, hogy a súlycsoport egyik esélyese ellen lépett ringbe, messze nem Béci volt az esélyes, de szépen végigment a meccs, ez is fontos! – a szerk.)

A pénteki program

69 kg: Török Dávid – Abai János (VEC – Vecsés)
75 kg: Tóth Ádám – Bilisánszki Dániel (NYVSC – Nyíregyháza)

Mindkét DVSC-s a 15 órakor kezdődő program közepe táján lép ringbe majd. Esélyeiket illetően Zöld Ferenctől megtudtuk, hogy Dávid és Ádám is verte már meg leendő ellenfelét, tehát van ok a bizakodásra, ám nem lesz sétagalopp az biztos. Persze ez a két meccs már a 4 közé jutásért, tehát éremért zajlik, azt pedig tudjuk, sosem adják ingyen a medáliákat!

Szombaton Molnár Dávid és Komor László is ringbe száll a nehéz- és a szupernehézsúlyban, vagyis még négy DVSC-s van versenyben az Énekesen, mind éremért bunyóznak majd legközelebb!További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek