Tornászlányok aranyai a diákolimpia döntőjéről

Tornászlányok aranyai a diákolimpia döntőjéről
Remekül szerepeltek a debreceni iskolák sportolói a Szombathelyen megrendezett torna diákolimpia országos döntőjében: a Kossuth, a Bocskai és a Bethlen tornászai mindhárom korcsoportban aranyéremmel térhettek haza.

A második éve tornával foglalkozó alsó tagozatos kossuthos lányok nagy sikert értek el, hiszen azokat a budapestieket győzték le, akik az elmúlt két évben nem kaptak ki. Az A-kategóriában az igazolt versenyzők között a szombathelyiek és a dunaújvárosiak mögött, de a KSI-t megelőzve a nem várt 3. helyet szerezték meg a kossuthosok.

A felső tagozatosoknál a bocskais lányok, a középiskolásoknál a bethlenesek hozták a már tőlük elvárható kötelező aranyakat. Az „A” kategóriában a középiskolásoknál nagy küzdelemben még egy bronzérmet szereztek a bethlenesek a válogatottakat felvonultató Békéscsaba és KSI mögött.

A versenyben a legeredményesebb iskola a Bethlen szakközép lett hat első helyezéssel és két harmadik hellyel, míg az általános iskolásoknál a Kossuth négy első, egy második és egy harmadik helyezéssel lett a legjobb. A Bocskai négy első és egy második helyezést ért el.

Eredmények:

I-II. korcsoport “B” kategória

Csapat: 1. Kossuth gyakorló ált. isk. (Tatai Vivien, Magyar Ágnes, Kazella Réka. Varga Diána, Csontos Telma, Tóth Annamária, edző: Németi Dóra, Antal Mária), … 4. Bocskai ált. isk. (Szűcs Regina, Radványi Petra, Korláth Gréta Judit, Lőrincz Márta, Hetrovics Emese, Kocsis Zsófia, edző: Papp Szilvia). A Kossuth mindhárom szeren első lett.

Egyéni: 2. Csontos Telma, … 5. Tóth Annamária, 6. Hetrovics Emese.

I-II. korcsoport “A” kategória

Csapat: 3. Kossuth gyakorló ált. isk. (Rózsa Eszter, Csordás Evelin, Hegyi Zita, Szilágyi Zsófia, Girán Laura, Lóczi Lilla, edző: Németi Dóra, Antal Mária)

III-IV. korcsoport “B” kategória

Csapat: 1. Bocskai ált. isk. (Veres Evelin, Orémusz Ildikó, Károlyfi Cintia, Erdős Vivien, Huszár Nikolett, Reményi Gabriella, edző: Nagyné Dudik Tünde). Ugrásban és talajon első, míg gerendán második lett a Bocskai.

Egyéni: 1. Huszár Nikolett és Reményi Gabriella, … 5. Erdős Vivien.

III-IV. korcsoport “A” kategória

Csapat: 4. Bocskai ált. isk. (Menyhárt Vivien, Hevesi Bernadett, Nagy Martina, Radványi Nikolett, Polgári Denise, edző:Nagyné Dudik Tünde)

V-VI. korcsoport “B” kategória

Csapat: 1. Bethlen szakközép (Kerékgyártó Edina, Badár Gyöngyi, Balogh Kata, Meszesán Krisztina, Németi Dóra, Erdős Anikó, edző: Antal Mária), … 5. Medgyessy gimnázium (Kiss Mónika, Dobszai Dóra, Sallai Franciska, Berecz Dorottya, Horváth Angéla, Szabó Nóra, edző: Labodáné Fésűs Mónika). A bethlenes lányok mind a négy szeren nyertek, a Medgyessy gerendán és talajon a második helyen végzett.

Egyéni: 1. Németi Dóra és Meszesán Krisztina, 3. Németi Dóra.

V-VI. korcsoport “A” kategória

Csapat: 3. Bethlen szakközép (Badár Mónika, Juhász Evelin, Szabó Barbara, Dudás Vivien, Balla Petra, edző: Antal Mária