Tornagyőzelmet arattak Finnországban a debreceni röpis lányok

Tornagyőzelmet arattak Finnországban a debreceni röpis lányok
© Fotó: Eötvös DSE
Debrecen – Az Eötvös Kupa nemzetközi röplabdatorna miatt az Eötvös DSE egyesületének szerteágazó külföldi kapcsolatai vannak. A lányok már hatodjára látogattak el Finnországba, s legutóbbi ottlétükhöz hasonlóan most is tornagyőztesként tértek haza.

Az egyesület 2003-ban kapcsolódott be a Debrecen és Jyväskylä közötti testvérvárosi együttműködésbe, azóta is baráti szálak kötik össze a két város röplabdásait. Július elején érkezett a debreceni csoport Finnországba, ahol az előző évekhez hasonlóan gazdag programsorozatban volt részük. Az odaúton és a visszaúton is a lett Siguldában aludt meg a csapat, ahol strandröplabda mérkőzésekre is sor került a helyiekkel.

Jyväskylä-ben a finn város nevezetességeinek megtekintésén és a röplabdatornán kívül a játékosok úsztak a finn tavakban, szaunáztak, felléptek Korpilahtiban a „Füstölt Sonka” nevű fesztiválon, túráztak, strandröplabdáztak, kirándultak, múzeumot látogattak.

Az eseménydús program legemlékezetesebb része természetesen mégis az a torna volt, amelyen nagy izgalmak után, de végül tornagyőztes lett a csapat. Az első két mérkőzésen szoros győzelmeket aratott az együttes, majd úgy alakultak az eredmények, hogy az utolsó csoportmérkőzésen már a vereség is elég volt a döntőbe jutáshoz. Ezen a találkozón mindenki játéklehetőséget kapott, így vesztes összecsapás után következhetett a döntő, melyet magabiztosan nyertek meg a debreceniek.

A Debrecen finn testvérvárosából érkező csoport augusztusban viszonozza a látogatást, hiszen a 20. Eötvös Kupára két csapattal ismét a Hajdúságba látogatnak Jyväskylä, illetve Korpilahti képviselői.

Az Eötvös Kupa többi résztvevői és a verseny részletei ezen a honlapon tekinthetők meg.

– Szombathy András –