Tornádó Mezőhegyesen – 12 sérült

Tizenkét ember sérült meg, több ló pedig elpusztult Mezőhegyesen egy lovas versenyen, miután pénteken tornádó jellegű vihar söpört végig a környéken.

Viharok Dél-Magyarországon
fuggetlen | 2010.06.18 17:29

Összesen 400 helyre riasztották a tűzoltókat az ország egy részére kora délután lecsapó viharok miatt pénteken.

Óriási vihar Mezőhegyesen
fuggetlen | 2010.06.18 17:14

Zöld színű felhőkről, soha nem látott mennyiségű jégről számoltak be a mezőhegyesiek a pénteken kora délután tomboló vihar után. Részletek >>>

 A környéken akkora jégeső hullott, hogy 20 centiméter vastagságban borította a földet. A Mezőhegyei Ménes területén lóverseny zajlott, a lovak megvadultak, több ember megsérült, köztük gyerekek. A mentők 11 embert vittek kórházba, a tizenkettedik sérült nem kérte elszállítását.

A lóversenyen 12 sérültet találtak a mentők

Az Országos Mentőszolgálat sajtóügyelete a Független Hírügynökséget úgy tájékoztatta, hogy a lóversenyen 12 sérültet találtak a mentők. Négyen súlyos, nyolcan könnyebb sérüléseket szenvedtek. Az egyik sérült nem akarta, hogy kórházba vigyék, a többieket Békéscsabára, Orosházára, Gyulára és Szegedre szállították.

A Mezőhegyesi Ménesnél telefonon annyit közöltek, hogy óriási vihar söpört végig a környéken, tetők rongálódtak meg, ablakok törtek be, mindent törmelék borít, tart a kárelhárítás.

– Független Hírügynökség –