Torna-vb – Simone Biles negyedszer nyert egyéni összetettben

Doha – Az amerikai Simone Biles nyerte a nők egyéni összetett versenyét a Dohában zajló torna-világbajnokságon csütörtökön; Kovács Zsófia a huszadik helyen végzett.

A négyszeres olimpiai bajnok Biles több gyakorlatába is hiba csúszott, ennek ellenére nagy különbséggel, több mint másfél ponttal jobb eredményt ért el, mint az ezüstérmes japán Murakami Maj. A címvédő amerikai Morgan Hurd ezúttal a harmadik helyen végzett.

Ez volt a 21 éves Biles negyedik világbajnoki címe egyéni összetettben, ezzel az örökrangsor élére állt, megelőzve az orosz Szvetlana Horkinát, aki 1997-ben, 2001-ben és 2003-ban győzött.

Draskóczy Imre, a magyar női válogatott szövetségi kapitánya kiemelte, hogy Kovács Zsófia felkészülését sérülés nehezítette, de ahhoz képest jól teljesített.

“Zsófi egy sérülésből tért vissza az ősz elején, itt a világbajnokságon is volt kisebb lábfájása. Jól versenyzett, a talajgyakorlatát leszámítva minden szeren jól teljesített, bízom benne, hogy egy szép kezdetnek az elején vagyunk. Minden dicséret megilleti őt és edzőjét, Trenka Jánost” – idézi a szövetségi kapitányt a magyar szövetség beszámolója.

Eredmények, női egyéni összetett, döntő:

világbajnok:

Simone Biles (Egyesült Államok) 57,491 pont

2. Murakami Maj (Japán) 55,798
3. Morgan Hurd (Egyesült Államok) 55,732
…20. Kovács Zsófia 51,765

– MTI –