Töretlenül népszerű a naplós véradás

Vékony Tibor rutinos véradó
Vékony Tibor rutinos véradó - © Fotó: Kiss Annamarie
Debrecen – Az önkéntesek a vér­adással nemcsak másoknak, maguknak is segítenek.

A Napló a hagyományokhoz híven újra orvosi szobává alakította földszinti tárgyalóit a hónap első csütörtöki napján. A Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete, illetve az Országos Vérellátó Szolgálat munkatársai kora délutántól várták a segítőkész önkénteseket. Három óra leforgása alatt huszonkét véradó érkezett.

Vékony Tibor 89. alkalommal adott vért csütörtökön. – Évtizedekkel ezelőtt, még katonaságom idején kezdtem el vért adni, mivel akkoriban két szabadnappal jutalmazták az önkénteseket. Később, a nyolcvanas évek elején a munkahelyem is szervezett véradást, majd kapcsolatban maradtam a Vöröskereszttel, így SMS-ben értesítenek arról, ha vért adhatok. Bár szabadnap már nem jár érte, a rendszeres véradás során a segítségnyújtás lett az elsődleges motivációm – mondta.

Fotó: Kiss Annamarie

A Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete a 2019-es évre 18 ezer egység vér begyűjtését célozta meg, szeretnék a tavalyi 16 ezres számot túllépni, ennek érdekében a mindennapos intézeti véradásokat is beleértve körülbelül 800 véradást szerveznek erre az évre.

HBN

Címkék: , ,