Töretlenül csábítóan

Töretlenül csábítóan
Töretlenül csábítóan - © Fotó: Matey István
Debrecen – Továbbra is a Debreceni Egyetem a legnépszerűbb a vidéki egyetemek között.

A keresztféléves eljárásban felvételt nyert és a doktori képzésekre sikeresen pályázókkal mintegy nyolcezren kezdhetik meg tanulmányaikat szeptemberben a Debreceni Egyetemen.

– Intézményünkbe az idén 6290 jelentkező nyert felvételt, ami az előző évhez képest 3 százalékos emelkedést jelent – ismertette Bartha Elek, oktatási rektorhelyettes a pénteki sajtótájékoztatón. Hangsúlyozta, ez a szám még emelkedni fog, mivel a jogorvoslati eljárások, a pótfelvételi, és az angol nyelvű képzésekre felvett hallgatók tovább növelik a létszámot.

Az alapképzési szakra felvett hallgatók száma 3762, mesterképzésre 1251, osztatlan képzésre 684, felsőoktatási szakképzésre 593 diák jutott be. Mint mondta, ősszel nem indul a közszolgálati alapszak és a digitális bölcsészet mesterszak, viszont több, tavaly nem indított képzésen (mint az andragógia és pedagógia alap-, és szociológia mesterszakon) újra indul első évfolyam.

HBN-SZM|Fotók: Matey István


Felvételi – Debreceni Egyetem: az általános orvosi szak volt a legnépszerűbb
Debrecen, 2014. július 25., péntek (MTI) – Az általános orvosi szak volt a legnépszerűbb a 2014-es általános felvételi eljárásban a Debreceni Egyetemen, ahová az idén 6290 hallgatót vettek fel, csaknem három százalékkal többet, mint tavaly – közölte az intézmény oktatási rektorhelyettese pénteken sajtótájékoztatón.