„TörésPont” közlekedésbiztonsági előadás Hajdúböszörményben

„TörésPont” közlekedésbiztonsági előadás Hajdúböszörményben
© Fotó: police.hu
Hajdúböszörmény – Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága Hajdúböszörményben tartotta meg a „TörésPont” elnevezésű közlekedésbiztonsági előadását végzős középiskolásoknak.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága a Debreceni Törvényszék és az Országos Mentőszolgálat Debreceni Mentőállomása együttműködésével 2016. február 26-án hajdúböszörményi végzős középiskolások részére tartotta meg közös közlekedésbiztonsági előadását.

Az egyedülálló balesetmegelőzési program az Egyesült Királyság és Németország után Magyarországon Hajdú-Bihar megyében indult el elsőként 2013-ban, amely kifejezetten a középiskolás korosztályt célozza meg. A projekt hazai neve: „TörésPont”, mottója: „A baleseteket emberek okozzák.”

Az előadáson Suba István r. százados, a Hajdú-Bihar Megyei Balesetmegelőzési Bizottság titkára, Horváth István a Debreceni Mentőállomás mentőápolója és Dr. Tóth Ildikó a Debreceni Törvényszék elnökhelyettese a rendőrség, a mentőszolgálat és a bíróság szemszögéből mutattak be és képekkel szemléltettek halálos közúti közlekedési baleseteket, illetve azok hátterét.

A program a fiatal járművezetőket és az autóban utazó fiatalokat célozza meg. Célja, hogy a fiatalok megismerjék a közlekedési balesetek elkerülésére szolgáló lehetőségeiket, fokozottabban figyeljenek fel a kockázatokra és tudjanak helyesen reagálni mások veszélyes magatartására. A módszer lényege, hogy az előadás erős érzelmeket ébreszt a fiatalokban oly módon, hogy az előadók személyes történeteiket baleseti képekkel, valamint videókkal egészítik ki, ezzel is fokozva az érzelmi hatást.

Az elmúlt három évben több mint négyezer hajdú-bihari, illetve nagyváradi középiskolás látta ezt az egyedülálló előadást.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –
hirdetés