TOP5 magyar fürdőváros, ahova egyszer el kell látogatnod

Akt.:
TOP5 magyar fürdőváros, ahova egyszer el kell látogatnod
© Fotó: dreamstime.com
Télen-nyáron számos település várja a pihenni, gyógyulni és feltöltődni vágyó vendégeket gyógyfürdőkkel, történelmi és természeti látnivalókkal, gasztronómiai és kulináris élvezeteket nyújtó programokkal. Összegyűjtöttük hazánk 5 legszebb, gyógyfürdővel rendelkező városát, ahová érdemes ellátogatni.

1. Hajdúszoboszló
Hajdúszoboszló, az Alföld üdvöskéje egy olyan úti cél, amely soha nem okoz csalódást!


Termálfürdő

Szállást keresel Hajdúszoboszlón?


Hotel Silver Hajdúszoboszló ****+superior >>

2. Hévíz

A Balaton és környékét senkinek nem kell bemutatni, ám ha télen is szívesen fürödnétek a szabadban, irány Hévíz! A város türkizkék színű tava és az őt körül ölelő erdő mindenki szívét első látásra elrabolja.

Szállást keresel Hévízen?


Danubius Health Spa Resort Hévíz**** >>

3. Zalakaros

Zalakaros az a fürdőváros, ahol a teljes kikapcsolódás száz százalékosan garantált. A zalai dombokra és a Kis-Balatonra gyönyörű kilátást nyújt a Parkerdő. Figyelem, ide csak az lépjen be, aki gyógyulni, pihenni vágyik, vagy a szabadságot nyugodt körülmények között akarja eltölteni.

Szállást keresel Zalakaroson?


Hotel Vital Zalakaros****>>

4. Gyula

A város, ahol a 800 éves történelmi múlt, a kultúra és az életet adó, egészséges gyógyvíz kéz a kézben járnak. Az egykori Almássy-kastély 8,5 hektáros kastélyparkjában kapott helyett Magyarország egyik legszebb fürdője, a gyulai Várfürdő, amely minden évszakban várja a pihenni vágyókat.


Almásy-kastély, Gyula

Szállást keresel Gyulán?


Wellness Hotel Gyula **** >>

5. Egerszalók

Egerszalók, finom boraival, kellemes gyógyvizével, és egyedülálló hőforrásával, a szimbólummá vált sódombbal páratlan kikapcsolódást jelent az idelátogató vendégek számára.

Az itt csörgedező hévízforrás helyi védelem alatt áll, a több száz méter mélyről feltörő 65-68 celsius fokos víz által létrehozott képződményhez hasonló csak Törökország ázsiai részén, Pamukkale-ban, valamint az Egyesült Államokbeli Yosemite Nemzeti Parkban található.

Szállást keresel Egerszalókon?


Saliris Resort Spa & Conference Hotel **** SUPERIOR >>

 

Címkék: ,