Tömegesen kérték vissza a távfűtést

Illusztráció
Illusztráció - © Fotó: Molnár Péter
Debrecen – Április elején sok helyütt leállították a távfűtést, ám a lakások 70 százalékában ismét melegek a csövek.

Két nap alatt mintegy 8 ezer lakásban indult újra a távfűtés Debrecenben, miután a lakóközösségek képviselői a kinti hőmérséklet gyors csökkenése miatt ezt kérték – mondta el kedden a Napló érdeklődésére Kovács Zsolt, a Debreceni Hőszolgáltató szolgáltatási igazgatója.

A szakembertől megtudtuk: az április eleji már-már késő tavaszias időjárás idején megugrottak, s utána is folyamatosan érkeztek a fűtés leállítására vonatkozó megrendelések. Még az előző hét utolsó munkanapjaiban is nagy számban kérték ezt, ám sokakat hiába figyelmeztettek, hogy napokon belül kifejezetten hűvösre fordul az idő. Így bár vasárnap még csak 13 ezer lakásban voltak melegek a radiátorok, a visszakapcsolások után immár 21 ezer otthont fűt a hőszolgáltató. Ez a távhővel ellátott 32 ezer debreceni lakás 70 százalékát jelenti.

Kovács Zsolt felhívta a figyelmet, hogy szeptember 15. és május 15. között a lakóközösségek képviselőinek megrendelésére kapcsolják be és állítják le a fűtést. Emlékeztetett arra, hogy tavaly október közepétől már az egész városban fűtöttek.

Kérdésünkre megjegyezte, egy teljesen kihűlt lakás esetében fél-, de akár egy egész nap is szükséges ahhoz, hogy az otthon kellemesen átmelegedjen.

HBN–SZZSL