Tombolt, mert nem nyert a sorsjeggyel – Rendőrségi hírek Hajdú-Biharból

Tombolt, mert nem nyert a sorsjeggyel – Rendőrségi hírek Hajdú-Biharból
Hajdú-Bihar – A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén a rendőrök az elmúlt 24 órában 11 személyt fogtak el, akik közül 6 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, 5 főt az ellenük érvényben lévő elfogatóparancs alapján.

Az egyenruhások 30 személyt állítottak elő, ebből 7 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt.

Megyénk közútjain a rendőrök 1 közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amely könnyű sérüléssel végződött.

A Vámospércsi Rendőrőrs tulajdon elleni szabálysértés – lopás – elkövetése miatt eljárást indított egy vámospércsi lakossal szemben. A rendelkezésre álló adatok szerint 2014. július 16-án 15 óra körüli időben egy állampolgár telefonon tett bejelentést a rendőrségre, mert a Vámospércs mellett található termőföldjéről ismeretlen személy eltulajdonított több kilogramm burgonyát. A tulajdonos elmondta, hogy előző nap este látott egy férfit a földjén, aki ellopta a krumplit. A tolvaj menekülés közben hátrahagyta a kiásott zöldséget és a kerékpárját. Az adatgyűjtést követően a rendőrök látókörébe került 62 éves helyi lakos, akit otthonában intézkedés alá vontak és előállítottak a Vámospércsi Rendőrőrsre. Az egyenruhások a meghallgatását követően szabálysértési őrizetbe vették a férfit, aki a bíróság előtt gyorsított eljárásban felelhet tettéért.

A rendőrök 2014. július 16-án 15 óra 20 perckor megjelentek Hajdúsámson-Sámsonkertben, mert olyan információjuk volt, hogy ott egy körözött férfi tartózkodik. Az egyenruhások a 42 éves helyi lakost otthonában igazoltatták és megállapították, hogy ellene a Debreceni Törvényszék BV. Csoportja elfogatóparancsot bocsátott ki, mert nem kezdte meg a jogerős büntetésének letöltését. B. Csabát a járőrök elfogták és előállították a Debreceni Rendőrkapitányságra, majd átvitték a büntetés-végrehajtási intézetbe.

A Debreceni Rendőrkapitányság – szabadlábon hagyása mellett – nyomozást rendelt el garázdaság vétség és rongálás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy helyi lakossal szemben. A rendelkezésre álló adatok szerint 2014. július 15-én Debrecenben, a Petőfi téren található postára bement egy férfi, aki vásárolt egy sorsjegyet, mellyel azonban nem nyert. A garázda ezután agresszívan kezdett viselkedni, kiabálni és vitatkozni kezdett az egyik alkalmazottal. A biztonsági őr rászólt az ismeretlenre és közölte, hogy hívni fogja a rendőrséget. Ezt követően a férfi távozott, de mérgében úgy becsapta a bejárati ajtót, hogy annak megrepedt az üvege.

Másnap 9 óra körül az agresszív férfi visszatért a postára, azonban felismerték őt és telefonon értesítették a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletét. A helyszínre érkező rendőrök a 67 éves helyi lakost elfogták és előállították a rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók G. Gábort gyanúsítottként kihallgatták.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság