Tomboló vihar után Böszörményben

Tomboló vihar után Böszörményben
Hatalmas károkat okozott az a vihar, amely délután fél három körül érte el Hajdúböszörményt.

Rengeteg a kidőlt fa, a leszakadt vezeték, az összetört autó, kidőlt kerítés, és ledőlt kémény. Ezek emlékeztetnek az egy órás tomboló esőzésre, és a hatalmas szélre. A tűzoltók több száz riasztást kaptak. A város Védelmi Bizottsága is összeült, s a biztosítóval is megkezdőtek a tárgyalások. Ficsor László jegyző arra kéri a lakosokat, hogy a kidőlt fák eltakarításának ne kezdjenek neki egyedül, mert ez a leszakadt vezetékek miatt életveszélyes.

 

A tűzoltóság végzi a dolgát

Az E-ON munkatársai folyamatosan végzik az áramtalanításokat, ugyanis a leszakadt vezetékek rendkívül veszélyesek. A lakosok a tűzoltóságtól az ingyensen hívható 561-336-os telefonszámon kérhetnek segítséget, valamint a polgármesteri hivatalt is hívhatják kárbejelentéssel az 563-256-os telefonszámon.

A tűzoltóság munkatársai folyamatosan végzik a kidőlt fák eltávolítását, és az áramtalanítás is folyamatban van a leszakadt vezetékek környékén, de sok helyen van erre szükség, és fontos, hogy a lakosok várják meg a szkaszerű segítséget.

Soha nem látott vihar volt ez. Délután éjszakai sötétség szállta meg a várost. Rettegve nézték az emberek az ablak mögül, ahogy gyökerestől dőlnek ki a fák, szállnak a cserepek a háztetőkről és kémények dőlnek össze. Telefonvonal sem volt, s az emberek szeretteikért aggódtak. Rengeteg a kár, és az elkeseredett ember. Nincs olyan utca, ahol ne lenne kidőlt fa.

Szarvas-Szabó Kata

Megyei összefoglaló:  Hatalmas viharkárok Hajdú-Bihar megyében